20. kolo
10.01.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Marseille skolila venku Rennes nejtěsnějším možným způsobem

Marseille přetlačila Rennes díky jediné brance Kevina Strootmana z 84. minuty, protáhla svou sérii neporazitelnosti už na devět zápasů v řadě a upevnila si svou druhou pozici v tabulce, ze které může stále dobře útočit na vedoucí PSG. Aspoň nějakým způsobem bodovat hned devětkrát za sebou se zatím letos v rámci Ligue 1 nepodařilo žádnému celku.

Asi se od tohoto duelu dvou celků z popředí tabulky čekalo trochu více. Oba týmy v ofenzívě nijak nezářily, šancí si nevytvořily tolik, kolik by si asi samy představovaly. A v podstatě o osudu střetnutí, které mimochodem odstartovalo ligovou jarní část sezóny, rozhodl jeden jediný zásadní okamžik. O ten se přitom postaral trochu netradiční, sváteční střelec.

Nizozemský reprezentant dorazil na hřiště až v 82. minutě za Rongiera, spíše aby pohlídal cenný bod z bretaňské půdy. Od svého příchodu z italského AS Řím neprožíval na podzim úplně nejlepší období své kariéry, neboť o pozici defenzivního záložníka se začal dělit s Boubacarem Kamarou a neměl místo v úvodní jedenáctce v žádném případě jisté.

Moment, který na řadu přišel jen o dvě minuty později poté, co vstoupil na hrací plochu, ho ale rozhodně může psychicky posunout kupředu. Skórovat se snažil z přímého kopu jeho spoluhráč Payet, jenž zakroutil míč přes zeď, u tyčky však zasáhl gólman Mendy. Jenže balón vyrazil pouze ke Strootmanovi, jenž následně zamířil do sítě.

Rennes určitě nebylo na hřišti o nic horším týmem než jeho soupeř. Jenže v koncovce se mu nakonec nedařilo tak jako Marseille. Už ve 14. minutě se řítil Del Castillo sám na gólmana Mandandu, zamířil ovšem jen do boční sítě. A i kdyby ho nakonec překonal, stejně by jeho případná trefa neplatila, neboť si nepohlídal pravidlo číslo jedenáct ohledně ofsajdu.

Ve 28. minutě se Rennes dožadovalo nařízení pokutového kopu a původně sudí Millot opravdu ukázal svou rukou na bílou značku. Jenže po přezkoumání videa zjistil, že Sarr fauloval Leu Silikiho ještě před vápnem, a tak z celé akce zbyla jen standadka. K ní se jako exekutor postavil Bourigeaud, ovšem jeho pokus skončil pouze mimo tři tyče.

Tři minuty před přestávkou se chtěl na střeleckou listinu zapsat opětovně Bourigeaud, vyslal totiž solidní pumelici ze střední vzdálenosti, na Mandandu ale nevyzrál. Ve druhém poločase měl asi největší možnost na změnu do té chvíle bezbrankového skóre Raphinha, v 66. minutě vystřelil levačkou, jenže do Mandandovy brány o kousek nezamířil.

Útočnou snahu OM řídil hlavně Payet. V první půli z přímáku přestřelil, ve druhé již napřímo ohrozil Mendyho, avšak ten si s jeho zakončením poradil. Ve 27. minutě hodlal zaúřadovat také hostující stoper Álvaro González, napálil ovšem pouze tyčku. A tak se až v závěrečných chvílích musel ukázat Strootman, aby přisoudil hostům konečné těsné vítězství.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele