3. kolo
25.08.2019 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rennes se veze na vítězné vlně, uspělo i ve Štrasburku

Fotbalisté Stade Rennes se vezou na vítězné vlně a po Paříži dokázali vyhrát i na půdě nepříjemného Štrasburku. Bretaňský celek má po třech kolech na kontě plný počet bodů a minimálně do úterního zápasu Lyonu mu patří první příčka. Tentokrát se o dva góly podělili Clément Grenier a Mbaye Niang.

Hosty zachytil úvod nové sezony Ligue 1 v dobré formě a domácí Štrasburk to pociťoval od samého začátku. Ve 13. minutě ještě Greniérův volný přímý kop branku těsně netrefil, ale za další tři minuty už byl stejný hráč úspěšnější. Grenier si v obležení protihráčů dokázal zpracovat vysoký balón a pak přesnou ranou k tyči otevřít skóre utkání. Rennes pak kontrolovalo hru, ale ve 38. minutě nabídlo Štrasburku možnost vyrovnání. Laurey ve vápně zajel ostrým skluzem do protihráče a tady nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Martin však vypjatý moment nezvládl, Mendy penaltu zlikvidoval a udržel pro Rennes poločasové vedení.

Štrasburk měl přitom ještě jednu velkou příležitost v nastaveném čase první půle, ale Corgnetovu střelu zblízka Mendy fantasticky vyrazil.

Začátek druhého poločasu zastihl v lepším rozpoložení Rennes a Siebatcheu na přihrávku před prázdnou branku těsně nedosáhl. Každopádně v 54. minutě přišel další útok z pravé strany a přihrávku na vápno proměnil přesnou střelou k tyči Mbaye Niang. Rennes se pak rozhodlo dvoubrankový náskok hlídat za každou cenu a zbytek utkání tím byl výrazně ovlivněn. Snaha Štrasburku o kontaktní gól byla marná a když pár minut před koncem uviděl červenou kartu Ndour, bylo po zápase. Rennes má po třech zápasech na kontě plný počet bodů a minimálně do zápasu Lyonu mu patří vedoucí pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele