11. kolo
27.10.2019 21:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

PSG s naprostým přehledem vyzrálo na Marseille

Domácí v Parku Princů rozhodli o své jasné výhře už během prvního poločasu. V tom druhém už svoje vedení spíše jen udržovali, a tak hosté odjíždějí zpět na jih Francie pouze se čtyřgólovým přídělem.

OM se proti PSG dlouhodobě nedaří a že ani tohle nebude zápas, který by měl nelichotivou sérii zlomit, začalo být jasné už v 10. minutě. Ángel Di María zamotal hlavu Sakaiovi a jeho centr nadvakrát uklízel zblízka za Mandandova záda Mauro Icardi - 1:0. Chvíli předtím přitom na druhé straně zahodil svou šanci Valére Germain.

Icardi mohl přidal další gól už ve 23. minutě. Nestalo se, nicméně bývalý kapitán Interu Milán si spravil chuť za pouhé tři minutky přesnou hlavičkou před vybíhajícím Mandandou, který situaci po Verrattiho centru opravdu neodhadnul - 2:0. Argentinský útočník je v dobré formě, ovšem ve zbytku tohoto duelu skóroval už výhradně Kylian Mbappé.

Šest minut po druhé brance svého spoluhráče si Di María zaběhnul za obranu. A přestože už mohl sám střílet, volil přihrávku na svého o jedenáct roků mladšího kamaráda, který mohl doklepávat do odkryté klece - 3:0. V předposlední minutě úvodní pětačtyřicetiminutovky dostal výsledek svou finální podobu.

Opět to byl Di María, kdo po přihrávce od Verrattiho vyslal do šance Mbappého, který vystřelil pravačkou zpoza šestnáctky. Steve Mandanda si sice na balon sáhnul, jenže stejně ho chviličku poté šel počtvrté lovit ze své sítě - 4:0. Jeho protějšek Keylor Navas si za celý zápas sáhnul na míč pouze dvakrát. PSG si tak připisuje už osmé čisté konto, takže se v této statistice vyrovnává Remeši. Nutno dodat, že tímto počinem se v pěti nejlepších evropských ligách nemůže pochlubit žádný jiný celek.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele