8. kolo
29.09.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Marseille nakonec uhrála bod proti Rennes

Celek z přístavního města tak od prvního kola drží neporazitelnost. Zatím to stačí na pátou příčku v tabulce, přičemž Les Rouges et Noirs na osmé pozici dále zaostávají o pouhý bodík.

Hostující kouč Julian Stéphen vsadil na pětičlennou obrannou linii a snad i díky tomu byl jeho tým v první půli lepší. Už v 19. minutě centroval z pravého křídla Damien Da Silva. Před bránou šli do souboje M’Baye Niang a Hiroki Sakai, přičemž to byl nakonec přeci jen senegalský útočník, kdo dopravil balon na místo určení a částečně tak odčinil svoje zaváhání při exekuci pokutového kopu v duelu proti Nantes - 0:1.

Ve třiačtyřicáté minutě o sobě dal při prvním startu za OM po přestupu z Nantes vědět Valentin Rongier. Jeho volej však úspěšný nebyl. Marseille se tak dočkala vyrovnání až po změně stran. V 52. minutě centroval od rohového praporku na bližší tyč Bouna Sarr a Duje Ćaleta-Car svou hlavičkou nedal Mandandovi pražádnou šanci - 1:1.

Další příležitosti se odehrály až během závěrečné desetiminutovky. Nejprve se osmělili Sarr a po něm také Darío Benedetto. Pak musel domácí gólman v rychlém sledu dvakrát zasahovat proti Adrienu Hunouovi. Tečku za utkáním udělal v samotném závěru aktivní Benedetto, nicméně na svůj pátý zásah v sezoně si bude muset počkat.

Ale třeba se dočká už za týden, kdy OM vymění Stade Vélodrome za Stade de la Licorne, na kterém hrají domácí střetnutí borci oblékající dres Amiens SC. Rennes se pokusí vylepšit dosavadní bodový zisk doma na Roazhon Parku, kam zavítá Remeš, která bude chtít napravit svůj převeliký výpadek v zápase s Dijonem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele