21. kolo
26.01.2020 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon s přehledem přejel Toulouse

Při jedenácté porážce v řadě hosté prakticky nekladli odpor. A přestože do konce sezony zbývá ještě sedmnáct utkání, nutno už teď podotknout, že by bylo velkým překvapením, kdyby se TFC udrželo mezi elitou. Olympique naopak zase poskočil vstříc pohárovým příčkám.

Po šestadvaceti minutách hry musel střídat Martin Terrier. Jenže v kádru Les Gones najdeme i z Villarrealu hostujícího Karla Toka Ekambiho, jehož chvíli přišla v Parc Olympique Lyonnais v 77. minutě. Do té doby se však jeho spoluhráči postarali o další dvě branky. O tu první se zasloužil po osmadvaceti minutách hry Maxwel Cornet, když udělal nehybný kužel se Stevena Moreiry, aby následně tvrdou ranou nedal Kalinićovi šanci - 1:0.

Chorvatský gólman pak musel zasahovat proti pokusu Dembélého. Na druhé straně se osmělil Aaron Leya Iseka a Ciprian Tătăruşanu, který nastoupil v dresu Lyonu poprvé, nechal děkovat. Po změně stran pálil vedle Houssem Aouar. V 71. minutě pak Moussa Dembélé potvrdil, že se mu v domácím prostředí daří.

Obrana Toulouse nepřesvědčivě odvrátila balon, který sebral Fernando Marçal a tvrdou ranou vyprášil Kalinićovy rukavice. K odraženému balonu si stihnul doběhnout jako první a následně servíroval do ideálního prostoru pro Dembélého, pro něhož nebyl žádný problém zblízka zaznamenat svou dvanáctou branku v sezoně - 2:0.

Šest minut po něm učinil gólovou tečku za utkáním Ekambi, když klasickým angličanem zakončil akci Lyonu na jeden dotek - 3:0. Svěřenci Rudiho Garcii, kteří budou v tabulce po jednadvaceti kolech nejhůře šestí, za týden vyrážejí na stadion Allianz Riviera v Nice. A Téfécé čeká znovu další venkovní duel, tentokrát se sestupem rovněž ohroženým Amiens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Lyon ani korunu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele