23. kolo
05.02.2020 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Nîmes porazilo Dijon a přiblížilo se nesestupovým pozicím

Boj o záchranu se v nejvyšší francouzské soutěži dramatizuje. Nimes totiž v přímém souboji porazilo Dijon a stáhlo náskok svého soupeře na pouhé tři body. Crocodiles vsítili všechny branky už v prvním poločase, který zároveň orámovali. Ve 4. minutě otevřel skóre Benrahou a ve 44. zvýšil Roux.

I když možná pro nezaujatého diváka nebylo utkání Nimes s Dijonem zrovna tahákem, šlo o nesmírně důležitý souboj a zejména pro Nimes ideální možnost, jak se přiblížit klidnějším vodám. Do konfrontace s Dijonem proto vstoupilo aktivně a brzy za to bylo odměněno.

Už ve 4. minutě se domácí prokombinovali do šestnáctky, kde vše úspěšně dokonal zakončením Yassine Benrahou. Hosté se okamžitě dostali pod tlak a to byla voda na mlýn Nimes. O chvíli později byl v další dobré možnosti Benrahou, ale Gomis proti němu včas vyběhl a celou akci tím překazil. Poté se hra trochu uklidnila a spíše než nějaké bezhlavé snažení to byl taktický boj. Na konci druhého poločasu ale hosté nezvykle chybovali, brankář Gomis při odkopu napálil dotírajícího Nolana Rouxe a od něho se balón kuriózně odrazil do branky.

A to nakonec rozhodlo. Dijon se ve druhém poločase marně snažil s výsledkem něco udělat. Mohlo se mu to povést čtvrthodiny před koncem, to by ale Yassine Benzia nesměl mít vrchovatý kopec smůly. Jeho střela totiž zazvonila na obě tyčky a skončila pak vedle.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele