23. kolo
05.02.2020 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Méty si vezou z Montpellieru cenný bod

Velmi cennou remízu si ze stadionu de la Mosson odvážejí Méty. Celek, který bojuje v Ligue 1 o záchranu, si zařídil dělbu bodů až deset minut před koncem, kdy na úvodní trefu Savaniera odpověděl Farid Boulaya. Pro Montpellier je to bezpochyby ztráta, z pátého místa se přeci jenom mohl více přiblížit čtvrtému respektive třetímu místu.

Konečný výsledek opět poukazuje na vyrovnanost nejvyšší francouzské soutěže. Montpellier byl doma favoritem a úvod zápasu i nasvědčoval tomu, že by to neměl být zas takový problém. Oukidja si připsal už 120 sekundách první zásah, když vyrazil nebezpečnou střelu z otočky. Ve 13. minutě ale inkasoval, střela Savaniera byla milimetrově přesná a zapadla přesně k tyči, kam se Oukidja marně natahoval.

Z pohledu domácích šlo všechno dle plánu, tedy prozatím. Ve 20. minutě přišlo první zaváhání a po Rulliho faulu na Nianeho sudí odpískal pokutový kop. Ideální šanci vyrovnat Habib Diallo nezvládl, Rulli své předchozí zaváhání perfektním zákrokem odčinil a udržel Montpellieru vedení. Až před koncem prvního poločasu se hosté znovu objevili ve velké příležitosti, ale ani Maiga si na skvělého Rulliho nepřišel. Brankář HSC byl jednoznačně mužem první půle.

Montpellier měl po změně stran možnosti vstřelit druhý gól a tím se definitivně uklidnit, ale stejně jako Rulli byl i Oukidja ve velmi dobré formě. Oba brankáři byli jistotami svých celků. Méty byly nakonec za své snažení odměněny přeci jen spravedlivější remízou. Deset minut před koncem poslal Diallo do šestnáctky načechraný centr a i když Rulli zase kouzlil, s dorážkou nic udělat nemohl. Montpellier tak doma remizoval s Métami 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele