28. kolo
08.03.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Řádil Rémy! Odchovanec Lyonu zařídil vítězství svého Lille

Lille dokázalo odpovědět na nedělní odpolední vítězství Rennes nad Montpellierem, porazilo před vlastními fanoušky ve šlágru kola Lyon a i nadále zůstalo v reálných bojích o třetí příčku znamenající účast v Lize mistrů v příštím ročníku. Jeho protivník si tak nenapravil svou reputaci po vypadnutí z Coupe de France a v lize padl poprvé od půlky února.

Možná že vysoká porážka ve Francouzském poháru s PSG trochu zanechala stopu na mužstvu kouče Rudiho Garcii, které na severu Francie nedokázalo vstřelit jediný gól. Jeho soupeř pro něj v uplynulých několika sezónách představoval toho hodně neoblíbeného, vždyť v minulých sedmi případech ho porazil jen jednou jedinkrát. Tentokráte vůči němu neuspěl opětovně.

Domácí neměli před tímhle střetnutím vůbec jednoduchou úlohu. Jednoznačně museli získat tři body, aby se udrželi v kontaktu se svým úhlavním rivalem z Rennes, a zároveň potřebovali setřást právě svého soka. O osudu klání přitom rozhodl jediný přesný zásah zkušeného Loïca Rémyho, který prošel právě mládeží Lyonu a načal zde také svou profesionální kariéru.

Toko Ekambi byl tím prvním, kdo se dostal do jakési úvodní šance tohoto mače, nicméně se svým zakončením na brankáře Maignana ve 2. minutě nevyzrál. Ve 22. minutě se taktéž výrazněji osmělilo LOSC, Ikoné se snažil ve 22. minutě zakroutit merunu z přímého volného kopu svou levačkou pod břevno, avšak gólman Anthony Lopes stačil včas zasáhnout.

Ve 33. minutě přišel na řadu klíčový okamžik tohoto střetnutí. Renato Sanches rozehrál rohový kop nakrátko a předal balón Bambovi, spolu si ho oba ještě jednou vyměnili, druhý jmenovaný následně adresoval přihrávku dozadu, kde našel Rémyho, a ten střelou z první překonal Anthonyho Lopese, který na danou situaci mohl jen velmi stěží reagovat.

"Dogy" mohly svůj náskok navýšit v 50. minutě, to když Bamba přistrčil míč Ikonému, ten ho ještě posunul do šestnáctky na Osimhena, který ihned vypálil, trefil ale jen boční síť. Jen o pár chvil později se ve slušné příležitosti objevil sám Ikoné, jenž tlačil svůj pokus ke vzdálenější tyčce, balón ovšem k jeho smůle narazil pouze o brankovou konstrukci.

Marně se snažili Les Gones najít cestu za vyrovnáním. V 61. minutě chtěl zaznamenat premiérovou trefu v lyonském dresu Bruno Guimarães, nicméně o kousek prostor brány minul. V nastavení druhé půle ještě chtěl zaúřadovat střídající Bertrand Traoré a osmělil se také zase Bruno Guimarães, ani jeden z nich však Maignana napřímo neohrozil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bookmaker má jasno.

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele