15. kolo
30.11.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille zvládlo duel s Dijonem, rozhodl Osimhen

Neporazitelnost Lille na domácím hřišti pokračuje. Po nepříliš povedeném minulém víkendu Dogy zabraly a porazily nejtěsnějším rozdílem Dijon 1. Jedinou brankou rozhodl už v prvním poločase Osimhen.

Lille bylo od začátku lepší a Dijon přehrávalo. Velkou šanci si domácí vytvořili až po půlhodině hry, kdy Victor Osimhen za hranicí pokutového území vypálil a jeho tečovaná rána skončila v síti. Sudí ale nemohl gól uznat, neboť celá situace byla ofsajdová. Pět minut před přestávkou se o krásný fotbalový moment postaral Renato Sanches a brankář Gomis. Portugalcova half-volej mířila do branky, ale Gomis se výborně natáhl a balón vyrazil. Užuž se zdálo, že Dijon nerozhodný výsledek do poločasu udrží, když v nastaveném čase fauloval Chafik Osimhena a sudí nařídil pokutový kop. Sám postižený Victor Osimhen poslal Gomise na druhou stranu a Lille do vedení.

Dijon se nehodlal se stávajícím průběhem hry smířit a ve druhém poločase měl šance na vyrovnání. V 58. minutě pronikl do šestnáctky Baldé a Fouad Chafik z vyložené šance trefil jen tyč Maignanovy branky. To byla obrovská příležitost, které později museli hosté litovat. A nezůstalo jenom u ní, Moounir Chouiar měl na kopačce také velkou tutovku, kterou poslal mimo branku.

Lille pak dlouho kontrolovalo hru a až dvě minuty před koncem protáhl Maignana střelou Jhonder Cádiz. Hostům nebylo vyrovnání přáno a ze severu Francie odjíždějí s nepořízenou. LOSC zároveň odčinilo porážku z minulého kola i ztrátu v Lize mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele