19. kolo
21.12.2019 20:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Monako rozdrtilo Lille, prosadilo se pětkrát

Spekulace ohledně odvolání trenéra Leonarda Jardima byly, alespoň prozatím, rázně umlčeny. Monako ve šlágru kola nastřílelo Lille pět gólů a ztrácí na něho už jen tři body. Brankáře Maignana postupně překonali Gelson Martins, Keita Baldé, 2x Wissam Ben Yedder a Kamil Glik.

I když už se začalo Monaku více dařit, stále se ozývaly hlasy volající po odvolání trenéra Jardima. Podle některých zdrojů bylo utkání s Lille v tomto ohledu klíčové a mělo o další budoucnosti portugalského trenéra rozhodnout.

Netřeba pak zdůrazňovat, jaké pocity prožívala lavička Knížat, když po třinácti minutách využil Ikoného uličky Victor Osimhen a překonal brankáře Lecomteho. Monako rychle prohrávalo, ale vzpamatovalo se a za deset minut odpovědělo. Ztráty balónu ve středu hřiště využil Ben Yedder přihrávkou na rozeběhnutého Gelsona Martinse a ten srovnal na 1:1.

O chvíli později odcentroval do vápna Aguilar a Keita Baldé hlavou otočil výsledek utkání. Trenér hostí Christopher Galtier musel už v poločase sáhnout ke střídání a zraněného Jonathana Ikoného nahradil Yusuf Yazici. V samotném závěru prvního poločasu se ještě jednou mohlo měnit skóre a to ve prospěch Lille, kdyby Lecomte nevytáhl pohotový zákrok po střele Bamby.

Druhý poločas už přinesl jednoznačnou záležitost. Wissam Ben Yedder bezprostřední dorážkou po hlavičce Baldého Keity zvýšil na 3:1 a o několik minut později dal stejný hráč už na 4:1. Golovin předvedl pěknou individuální akci, přihrál na Aguilara, který přiklepl před prázdnou branku na Ben Yeddera. Demolici francouzského vice-mistra dokonal v nastaveném čase po standardce Silvy na zadní tyči Kamil Glik.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude mít book pravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl-favorit vyhrál s přehledem. Dávám mu .

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele