20. kolo
11.01.2020 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Montpellier přetlačil venku Amiens a slavil vítězství

I končenou remízu by o záchranu usilující Amiens z tohoto souboje určitě bralo především kvůli tomu, že ve druhé půli byl lepším mužstvem favorizovanější Montpellier. Ten nakonec ze Stade de la Licorne urval všechny tři body, protože se sedm minut před koncem trefil parádně Andy Delort. A to přitom domácí po prvním poločase vedli o jednu branku.

Les Licornes prožívají od půlky listopadu opravdu krušné chvíle. V lize byl tenhle bezbodový neúspěch už šestým v posledních sedmi utkáních, stačili taktéž po novém roce vypadnout z Coupe de France i Coupe de la Ligue. I nadále se tak v Ligue 1 nacházejí v tabulce na osmnácté pozici, která by znamenala po konci tohoto ročníku baráž o udržení.

Montpellier naopak mohl být naprosto spokojený, ačkoli se na zisk vítězství bezpochyby pořádně nadřel. Rozhodně mu dobře nevyšel vstup do nynějšího klání, nepohlídal si totiž standardní situaci. Po centru Ghoddose ještě mířil do tyčky Calabresi, míč se však odrazil k Dibassymu, který ho již z vyložené pozice nasměroval tam, kam potřeboval.

Hosté působili v ofenzivě v první pětačtyřicetiminutovce opravdu dosti uťáplým dojmem. Ani jednou napřímo neohrozili brankáře Gurtnera, všudy všeho nebezpečně, a tenhle termín je třeba použít ve velkých uvozovkách, vypálili v 18. minutě Savanier a po něm ve 29. minutě jeho spoluhráč Laborde, avšak ani jeden z nich neposlal balón do prostoru brány.

Nicméně v 50. minutě to bylo naopak Amiens, které si nepohlídalo soupeřův přímý volný kop, a rázem bylo vyrovnáno. Prudký, nepříjemně letící centr vyslal do šestnáctky Savanier, za protivníkovu obranu si naběhl Laborde, který hlavou pohotově zacílil. Montpellier začínal svého soka zlobit čím dál víc, v 61. minutě lízl Delort svým pokusem z dálky břevno.

O pár chvil později se snažil hlavou skórovat Laborde, jenž tlačil balón do šibenice, Gurtner ale stačil svou rukavicí na poslední chvíli zasáhnout. Nakonec v 83. minutě domácí gólman přece inkasoval. Laborde, celkově asi nejaktivnější muž na hřišti, poslal zleva dlouhý centr do pokutového území, odkud z voleje vyslal přesnou dělovku ke vzdálenější tyči Delort.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele