38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille zakončilo povedenou sezonu porážkou

V roce 2019 byla pro Galtierovu družinu teprve druhá. Naposledy se nepodařilo uhrát ani bod v březnu, když na Stade Pierre-Mauroy dorazilo Monaco. Rennes naopak v celkovém součtu opanovalo desátou příčku.

Po opatrnějším začátku se ujali vedení domácí. Thiago Mendes ve vápně strčil do Edsona Mexera a rozhodčí Thual vůbec nepochyboval o tom, že tohle je penalta. M’Baye Niang si nedělal pražádné problémy a zařídil Rennes vedení - 1:0. Poté se na tribuně objevily transparenty vzdávající čest Romainu Danzému, který po sezoně skončí s fotbalem. V dresu bretaňského celku strávil celých osmnáct roků!

V pětatřicáté minutě udělal dobrou práci Jonathan Ikoné. V ideálním prostoru našel Loïca Rémyho, jenž v nepatrně krkolomné pozici dokázal vyprodukovat střelu natolik efektivní, že se pro Mikea Maignana stala nechytatelnou - 1:1. Jednička ve službách Lille, kterou poprvé v kariéře povolal Didier Deschamps do národního týmu Francie, si nedlouho před odchodem do šaten připsala na konto dva vynikající zákroky proti snahám Ismaïly Sarra a Adriena Hunoua.

V devětapadesáté minutě to byl právě první jmenovaný, kdo dorážel do brány poté, co Niang převzal kulatý předmět na ofsajdové hraně a Maignan jeho střelu pouze vyrazil - 2:1. Ve dvaasedmdesáté minutě zahrozil senegalský forvard znovu a tentokráte úspěšně. Jeho střela z hranice šestnáctky parádně zapadla k pravé tyči - 3:1.

V samotném závěru měl toho všeho dost Luiz Araujo, takže naprosto nekompromisně podseknul Eduarda Camavingu a vyfasoval červenou kartu. LOSC tedy uhájilo druhou příčku o tři body před Lyonem a může se těšit rovnou na základní skupinu Ligy mistrů. Otázka zní, jestli u toho bude i Nicolas Pépé, který zaznamenal dvaadvacet branek.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele