4. kolo
02.09.2018 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 2:0

Poměrně ostře sledované střetnutí mezi Stade Rennes a Girondins Bordeaux nakonec přineslo více radosti domácímu celku. Takže zatímco Jaroslav Plašil může být naštvaný, Tomáš Koubek se raduje z další vychytané nuly.

Na lavičce Lamouchiho celku byla připravena nová akvizice Hatem Ben Arfa, která po výborné sezoně v Nice neuváženě přestoupila do PSG, kde hrála v podstatě ne druhé, ale až třetí housle. Ani v Rennes to zřejmě nebude mít jednoduché, protože trenérovi vyvolení často hrají tak, že se ani při porážce za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

Jako první zkoušel štěstí svou dobrou hlavičkou Theoson Jordan Siebatheu, ale to se psala teprve 9 minutě, takže šlo pouze o varování. Naplno Les Rouges et Noirs udeřili o tři minutky později. Kapitán Benjamin André, jenž byl celý zápas k nezastavení, si ukázkově naběhnul na centr Clémenta Greniera od rohového praporku a hlavou zblízka nedal Costilovi šanci zasáhnout - 1:0.

Brankář Les Girondins, který byl nominován k následujícím dvěma reprezentačním duelům, musel za minutu do akce znovu. A nutno dodat, že Siebatcheu z tohoto setkání nevyšel jako vítěz. Jenomže tenhle zákrok byl vlastně k ničemu, protože první a druhý gól Rennes dělily v tomto klání pouhopouhé čtyři minutky.

Pak totiž od druhého rohu centroval pro změnu Benjamin Bourigeaud a hlavička Ramiho Bensebainiho zapadla přesně ke vzdálenější (pravé) tyči - 2:0. Ještě v úvodní dvacetiminutovce musel střídat Plašilův spoluhráč Pablo a skutečně to nevypadalo, že by se hosté mohli zvednout a vybojovat třeba remízu.

Naopak Benoit Costil musel být stále ve střehu před snahami Bourigeauda a Siebatcheua. Teprve až v nastaveném čase úvodního dějství našel Samuel Kalu hlavní útočnou zbraň celku ze stadionu Matmut Atlantique. Francois Kamano však čtvrtou trefu ve stejném počtu utkání nezaznamenal, a tak šli domácí do šatny s dvoubrankovým náskokem.

Mohl být ještě pohodlnější, kdyby Maxime Poundjé zázračně nestopnul pokus Ismaïly Sarra. Bordeaux se sice ve druhé půli zlepšilo a dokonce ovládlo statistiku držení míče, avšak další výživná rána byla z kopačky vystřídavšího Jamese Léa-Silikiho. Přibližně ve stejnou dobu přišel na hrací plochu také M’Baye Niang, jenž strávil uplynulé roky především v Itálii a v Anglii.

Jeho příležitost ze sedmasedmdesáté minuty, kterou pro něj vymyslel Grenier, skončila u výborného Costila. Les Girondins se zmohli akorát na střelu do vnější tyče, kterou vyprodukoval Younousse Sankharé a to bylo na devadesát minut prostě málo. Stade Rennes se za dva týdny představí na stadionu Allianz Riviera v Nice, kdežto Bordeaux hraje doma s Nîmes. Kdo ví, jestli prozatímní kouč Eric Bedouet bude stále u toho.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele