34. kolo
01.05.2019 19:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Rennes proti Monaku neudrželo dvoubrankový náskok

Monako si z dohrávky proti Rennes veze remízu 2:2, která mu čtyři kola před koncem stále nedává jistotu záchrany. Náskok Knížat je v tuto chvíli čtyřbodový, ale Jardimovi svěřenci musejí být rádi i za to. Na půdě čerstvého držitele Coupe de France totiž prohrávali už o dva zásahy, než Tomáše Koubka dvakrát překonal Radamel Falcao. I Stade Rennes mělo dvougólového střelce v osobě Adriena Hunoua.

Čtyři kola před koncem ligové soutěže nemá Monako stále nic jistého. Do zápasu s čerstvým držitelem Coupe de France nevstoupilo vůbec dobře a již ve třetí minutě prohrávalo po zásahu Adriena Hunoua, kterého milimetrově přesný pasem našel před brankou Siliki. Z Rennes šlo cítit obrovské sebevědomí, které mu vítězství v Coupe de France nad PSG vrchovatě dodalo. V 9. minutě navíc domácí vedli už 2:0, když si na De Castillovu přihrávku seběhl opět Adrien Hunou a střelou ke vzdálenější tyči podruhé překonal gólmana Syho. Ofenzivní čtvrthodinu mohl korunovat přesným zásahem i Radamel Falcao, ale jeho hlavička skončila v náruči připraveného Koubka.

Monako sice přidalo plyn, ale stále si muselo dávat pozor na zadní vrátka, kde od Hunoua hrozilo velké nebezpečí. Domácí střelec mohl ve 37. minutě zkompletovat hattrick, jenomže Sy jeho prudkou ránu k tyči zachytil.

I druhý poločas nabídl šance na obou stranách. Nejprve zkusil překvapit Koubka nenápadnou střelou Sidibé a po něm na druhé straně odmítl tříbrankový náskok Bourigeaud, který trestuhodně netrefil prázdnou branku. Takhle Monako ještě žilo a v 69. minutě utkání zdramatizovalo kontaktní brankou. Sidibé poslal do šestnáctky nadýchaný centr a Radamel Falcao hlavičkou k tyči překonal Koubka.

Rennes po inkasované brance úplně vypadlo z tempa a Knížata toho dokázala dokonale využít. Sidibého ránu sice Koubek vyrazil, ale s akrobatickou dorážkou Radamela Falcaa už nemohl nic dělat. Domácí mohli slibně rozehrané utkání ještě zachránit, kdyby De Castillovu táhlou ránu zpoza šestnáctky nevytáhl Sy nebo kdyby si hlavní sudí všiml Ballo-Tourého ruky uvnitř vlastního vápna. Stade Rennes k dispozici pokutový kop nedostalo a utkání nakonec skončilo remízou 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele