38. kolo
24.05.2019 21:05 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Třicátou výhru v sezóně nezískali. Pařížané padli v Remeši

Pařížané vzhlíželi ke své třicáté výhře v této sezóně, aby mohli vyrovnat svůj rekord v těchto počtech z roku 2016, jenže v Remeši dokonce neuhráli ani bod. Domácí se nakonec díky tomuto vítězství posunuli v tabulce z deváté příčky na osmou a mohou tenhle ročník hodnotit nadmíru pozitivně. Jeho lepší konec si snad ani namalovat nemohli.

Hosté sice nemohli počítat se suspendovaným Neymarem, i tak však v sestavě figurovala osvědčená jména jako Edinson Cavani, Kylian Mbappé nebo Ángel Di María, kteří měli zajistit kvality v ofenzívě. Jenže soupeře se jim přestřílet prostě nepodařilo. Navíc v obraně nijak nezazářili, tři inkasované branky jsou toho budiž jasným důkazem.

Remeš se velkého favorita nijak nezalekla a skórovat mohla už ve 22. minutě zásluhou Oudina, jeho tvrdou střelu levačkou však zvládl zlikvidovat gólman Buffon. Jen o pár chvil později byl vstřelenému gólu ještě blíže Doumbia, jenž zacílil zpoza pokutového území technicky, jeho pokus však, smolně pro něj, jen olízl Buffonovo břevno.

Ve 27. minutě se zastřeloval taktéž Kamara, a ačkoli pálil z poměrně velké dálky, měl Buffon se zkrocením míče značné potíže a nakonec ho ani do své náruče nepolapil. Ve 36. minutě se již domácí dočkali zasloužené odměny. Oudin uvolnil na levé straně rozeběhnutého Babu, který sice zakončoval z těžkého úhlu, přesto našel mezírku mezi nohama Buffona.

Svěřenci kouče Davida Guiona byli hladoví i po obrátce a svůj náskok navýšili v 56. minutě. Cafaro přebral přihrávku od Doumbiy, posunul si balón více doprava a namířil ho po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Buffon si sice na tuhle střelu sáhl, jenže v cestě za brankovou čáru jí zkrátka nezastavil. Úplně čisté svědomí při tomto zákroku asi neměl.

Pak na scénu nastoupil Mbappé, nejlepší střelec letošní sezóny Ligue 1, jenž svůj konečný účet zaznamenaných přesných zásahů zastavil na čísle třicet tři. Určitě úctyhodný počin tohoto teprve dvacetiletého Francouze. V 59. minutě snížil stav poté, co na zadní tyči v pohodě doklepl merunu do sítě po Cavaniho hlavičkové asistenci.

Více už toho ovšem Les Parisiens nestihli. Snažili se sice svého protivníka v poslední třetině zápasu zatlačit, aby získali v posledním kole aspoň plichtu, v závěru ovšem celek z Grand Est přece jenom ještě jednou udeřil. Dlouhý nákop Baby zůstal se štěstím na hrací ploše, Chavarría se následně ocitl sám před Buffonem a v koncovce nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele