14. kolo
24.11.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SM Caen - AS Monaco 0:1

Radamel Falcao se postaral o jedinou trefu zápasu Monaka s Caen. Radost udělal především Thierrymu Henrymu, který tak slaví úvodní vítězství v novém působišti.

Nutno ovšem dodat, že před klubem, který obhajuje druhou příčku, stále čeká spousta práce. Na to, jaké to je uhrát všechny tři body, hráči knížecího celku už pomalu zapomněli. V součtu s tím to utkáním jich sesbíral za čtrnáct zápasů deset, takže stále tlí v sestupovém pásmu a vyrovnání celkového výsledku z minulé sezony zdá se býti utopií.

Jako první na Stade Michel d’Ornano vyzkoušel pozornost soupeřova gólmana z přímého kopu Nacer Chadli. A standardní situace nakonec také rozhodla o osudu celého klání. Psala se pětapadesátá minuta, když si balon před šestnáctkou postavil kolumbijský šutér, a protože Brice Samba toho přes zeď evidentně mnoho neviděl, mohl El Tigre oslavit pátou branku v probíhajícím ročníku - 0:1.

V pětaosmdesáté minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby Jemerson netečoval střelu Malika Tchokountého do tyče, od níž se míč odrazil do bezpečí. O tři minuty později napálil Youri Tielemans břevno. A v samotném závěru se sice Tchokounté prosadil, jenomže jeho zásah nemohl být uznán z důvodu ofsajdu, ve kterém stál Paul Baysse.

V každém případě pro Monaco to byla teprve druhá výhra a bude zajímavé sledovat, jestli pomůže vyhrabat se z krize. Hodně napoví příští víkend, kdy je na programu střetnutí s Montpellierem, tohoto času bojujícím o Ligu mistrů. Na Caen, které po čtrnáctém kole okupuje první nesestupovou příčku, čeká v poměrně důležitém klání Angers.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele