33. kolo
20.04.2019 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Montpellier vyhrál ve Štrasburku 3:1 a na čtvrtou Marseille ztrácí tři body

Montpellier se dokázal udržet v kontaktu s evropskými poháry, když zvládl těžké utkání ve Štrasburku za tři body. Výhra hostů 3:1 je vzhledem k průběhu utkání zasloužená, o náskok se v prvním poločase postarali Andy Delort a Gaëtan Laborde, první jmenovaný pak čtyři minuty před koncem druhou brankou výsledek pojistil. Alsasané doplatili na špatnou efektivitu, za celé utkání vystřelili na branku soupeře jen jednou, zatímco HSC sedmkrát.

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře, dokázali rychle napadat rozehrávku Štrasburku a vytvářet si šance. Tu první měl ve 21. minutě Andy Delort a rázem z toho byla vedoucí branka. Gólman Sels si se střelou zpoza šestnáctky ještě dokázal poradit, ovšem s pohotovou dorážkou Andyho Delorta nemohl vůbec nic dělat. Než se stačil Štrasburk probudit, inkasoval podruhé. Mollet poslal ve vápně přihrávku na Labordeho, který si zpracoval balón na prsa a nártem pod břevno zvýšil na 2:0 pro hosty. Racing se dokázal rychle vrátit do utkání, když o šest minut později udeřil z rohového kopu. Na Prcićův centr si naskočil Pablo Martínez a nekompromisní hlavou propálil Lecomteho.

Racing Štrasburk chtěl ve druhé dějství vyrovnat, ale velice málo střílel. Zásluhu na tom měla i výborná defenzíva soupeře, Montpellier hrál velice dobře po taktické stránce. Druhý poločas tolik bohatý na šance nebyl, ale Štrasburk byl dlouho ve hře o body.

Definitivu přinesl až závěr utkání. V 86. minutě Sels znovu skvěle vyrážel nebezpečný pokus a Andy Delort podobně jako v prvním poločase nikým nehlídaný z dorážky pojistil vítězství. Dvoubranková ztráta byla pro Racing příliš a následné šestiminutové nastavení už se jen dohrávalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele