17. kolo
20.02.2019 21:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Žádný problém. Pařížané v dohrávce snadno skolili Montpellier

Ačkoli domácí stále postrádají své dvě útočné hvězdy Edinsona Cavaniho a Neymara vlivem zranění, na výsledcích se tato skutečnost v posledních třech utkáních prakticky nepodepsala. Už vůbec ne pak v dohrávce proti Montpellieru, se kterým si PSG hravě poradil. Svůj náskok na čele tak navýšil už na patnáct bodů, a to má ještě navíc zápas k dobru.

Výhra na půdě Manchesteru United v rámci Ligy mistrů a následný venkovní skalp St. Étienne, tak vypadaly poslední dva duely mužstva kouče Thomase Tuchela, a to přitom v sestavě figuroval z obvyklého útočného tria pouze Kylian Mbappé. Ani tentokráte nebyli Pařížané v plném složení, přesto si dokázali připsat své páté vítězství v řadě.

Už v lednu loňského roku MHSC padl v Parku princů o čtyři góly a ani nyní nekladl soupeři příliš velký odpor. Jeho série šesti klání bez porážky tak skončila hodně natvrdo. Především poslední dvacetiminutovka tohoto střetnutí mu nevyšla vůbec podle představ, inkasoval celkem třikrát během pár minut, a odjížděl domů logicky s nepořízenou.

Poprvé se Tuchelův tým prosadil ve 13. minutě. Svou první letošní trefu zaznamenal Kurzawa, jenž nastoupil teprve ke svému pátému klání v aktuálním ročníku, jelikož hlavičkou snadno zužitkoval nadýchaný centr od Daniho Alvese. Hosté odpověděli na tuhle branku ve 31. minutě, a to díky standardce, kterou rozehrál těsně za vápnem Mollet.

Zvolil přímou střelou na bránu, pravačkou obstřelil zeď, a protože gólman Buffon situaci možná malinko podcenil, míč skončil za brankovou čárou, o čemž musela rozhodnout gólová technologie. V nastavení prvního poločasu PSG navrátil vedení na svou stranu. A nutno podotknout, že přesný zásah Di Maríy byl doslova pastvou pro oči.

Z přímého kopu Argentinec vyslal takovou pumelici, že i když zakončoval z nějakých pětatřiceti metrů, neměl brankář Lecomte absolutně žádný nárok. Balón se odrazil ještě od šibenice a skončil v síti. Po přestávce si domácí svůj pohodlný náskok už jen hlídali. A když se v 73. minutě střelecky prosadil Nkunku, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto.

Byl to přitom pro Montpellier nešťastný okamžik, neboť bránící Škuletič, ve snaze zastavit balón v cestě do brány, jemnou tečí přispěl k úspěšné Nkunkuově hlavičce. V 78. minutě skóroval PSG počtvrté, vlastence totiž vyrobil Hilton, jenž se snažil zakročit proti Mbappému. V 79. minutě se pak na střeleckou listinu stačil Mbappé již zapsat regulérně.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (1)

Přidat komentář
klvana

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele