37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

PSG v pohodě přehrálo Dijon

Dvěma trefami se pod výhru 4:0 při absenci Neymara podepsal Kylian Mbappé. Před závěrečným kolem, ve kterém staronový mistr zajíždí do Remeše, má tak na kontě dvaatřicet zásahů. Boj s Lionelem Messim o Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra evropských soutěží by tak mohl být ještě zajímavý.

Žádný jiný francouzský hráč nenastřílel v Ligue 1 32 gólů od Philippa Gondeta, který v dresu Nantes v sezoně 1965/1965 zaznamenal ještě o čtyři trefy více. PSG tedy za celý ročník připsalo čtyři porážky, avšak v Parku Princů se neudála ani jedna z nich. Dohromady z toho bylo sedmnáct výher, dvě remízy, 63 vstřelených a pouze 10 inkasovaných branek.

Devětapadesátou zařídil už po třech minutách duelu s DFCO Ángel Di María, když jeho střela byla cestou k bráně tečována - 1:0. Záhy po rozehrávce skórovali domácí podruhé. Argentinský střelec úvodního gólu se tentokrát proměnil v asistenta, když pobídnul svého na malém vápně stojícího jihoamerického kolegu Edinsona Cavaniho, pro kterého nebyl problém uklidit míč hlavou do sítě - 2:0.

Sedmnáctiletý mladíček Loïc Mbe Soh trefil po pětadvaceti minutách tyčku. Za dalších deset minut se ale poprvé přihlásil o slovo Kylian Mbappé, když zblízka dorazil za čáru Cavaniho nepovedené zakončení - 3:0. Nejlepší ligový kanonýr střílel za čtyři minuty znovu. Dijon však tentokrát od pohromy zachránilo břevno.

V 56. minutě se však Mbappé znovu prosadil. Po přihrávce Leandra Paradese jednoduše pláchnul obraně a svůj úprk zakončil chytrým lobem - 4:0. Dvacetiletý útočník mohl dosáhnout na hattrick, jenže tentokrát mu nebylo přáno. A to ani v pětasedmdesáté, ani v osmaosmdesáté minutě. V obou případech byl úspěšnější Rúnar Rúnarsson.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele