30. kolo
30.03.2019 17:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Marseille prohospodařila dvoubrankový náskok a s Angers jenom remizovala

Nepříjemnou ztrátu zaznamenala Marseille, která sice doma nad Angers rychle vedla o dvě branky, ovšem výsledek neudržela. Na dvě Balotelliho trefy navázal z pokutových kopů Mangani a výsledek 2:2 už se do konce utkání nezměnil, a to ani po vyloučení domácího Sarra. OM v boji o Ligu mistrů ztrácí, od třetího Lyonu ho dělí už osm bodů.

Marseille potřebovala z domácího zápasu získat tři body a proti Angers rozhodně byla favoritem. Začátek zápasu také žádnému překvapení nenasvědčoval, ve 4. minutě zakroutil Ocampos centr na malé vápno, kde se na ofsajdové hranici uvolnil Mario Balotelli, balón si zpracoval a pak ho s přehledem poslal za Butelleho záda. Celou situaci ještě zkoumala videotechnologie a branku Marseille následně potvrdila. Za dalších deset minut Balotelli zpoza vápna napřáhl a křižnou ranou k tyči zvýšil už na 2:0. Lepší začátek si Olympique nemohl přát.

Rychlý dvoubrankový náskok domácí ukolébal a Angers se postupně hlásilo o slovo. Po půlhodině hry postupoval sám na Pelého Reine-Adélaïde, ale v největší šanci poslal balón jen do boční sítě. O pět minut později už však Marseille gólu neunikla. Sudí si v pokutovém území všiml zákroku Amaviho na Traorého, rozhodl se odpískat pokutový kop a Thomas Mangani střelou doprostřed snížil.

Hosté měli celý druhý poločas na to, aby výsledek zremizovali. Marseille sice byla nadále silnější na balónu, ale oproti začátku utkání už se do příležitostí nedostávala. Vidět už nebyl ani dvougólový Mario Balotelli.

Marseille nakonec o slibný náskok přišla a to vinou hrubé chyby Valéra Germaina, po které se řítil na Pelého Cristian López. Obrana OM zatáhla za záchranou brzdu a na světě byla penalta číslo dvě. Velké nervy znovu prokázal Thomas Mangani a i tentokrát byl ve střelbě úspěšný. Utkání se začalo domácím doslova hroutit, dvě minuty po vyrovnávací trefě uviděl druhou žlutou kartu Bouna Sarr, takže zbytek zápasu musela Marseille dohrávat v početní nevýhodě.

Závěr utkání přinesl dvě velké možnosti na obou stranách. Nejprve musel Butelle krýt nebezpečnou střelu Strootmana a o chvíli později orazítkoval Romain Thomas břevno! Angers bylo blízko dokonalému obratu, ovšem i konečná remíza 2:2 je pro něho úspěchem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele