2. kolo
19.08.2018 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Nîmes Olympique - Olympique Marseille 3:1

Nimes Olympique předvedli další výborný výkon. Před umění nováčka se musela sklonit Marseille. Výhra 3:1 znamená, že po dvou kolech mají Krokodýli na kontě nejvíce vstřelených branek!

Stade des Costiéres, který pojme cca 18 500 diváků, byl narvaný k prasknutí. Aby ne, když přijel soupeř z města vzdáleného pouhých 120 kilometrů. OM měli po čtyřgólové nadílce do sítě Toulouse sebevědomí na rozdávání, ale tak jako mnohokrát předtím zřejmě papírově slabšího protivníka poněkud podcenili, což se hrubě nevyplatilo.

V úvodu zápasu přitom mohl většinu fanoušků v ochozech rozesmutnit Luiz Gustavo, kdyby nenastřelil pouze tyč. Skóre se na ukazateli pohnulo až po čtyřiatřiceti minutách. Moustapha Diallo poslal ideální centr na Bouangu, který balon zpracoval, rychlou zasekávačkou vyřadil Hirokiho Sakaie a přízemní střelou na vzdálenější tyčku překonal Steva Mandandu - 1:0.

Rudi Garcia nasadil do základní sestavy hned tři čerstvé mistry světa, nicméně v první půli mu to nebylo nic platné. Teprve ve 49. minutě se prosadil Florian Thauvin. Bídně rozehraná standardní situace v podání domácích vyústila v rychlý protiútok, který zakončil Morgan Sanson přihrávkou, jíž jeho zmíněný spoluhráč proměnil v efektní i efektivní lob - 1:1.

Po hodině hry došlo na prakticky totožnou situaci, jenom v opačném gardu. Rohový kop Marseille se stal kořistí Nimes. Třiadvacetiletý Denis Bouanga, jinak též spoluhráč Pierre-Emericka Aubameyanga z gabonské reprezentace, se zmocnil kulatého předmětu a pelášil s ním až k blízkosti šestnáctky, kde posunul na Sadu Thiouba, jenž elegantně přehodil zaváhajícího Mandandu a pohodlně zasunul do odkryté svatyně - 2:1.

Brankář hostujícího celku musel za tři minuty pro zranění odstoupit a na jeho místo přišel Yohann Pelé. Ani on čisté konto neudržel, neboť jej v 86. minutě překonal Renaud Ripart, když po dlouhém nákopu využil zaváhání hned dvou protivníků a ve skluzu poslal míč na místo určení - 3:1. Tým, který hraje domácí zápasy na Stade Vélodrome, se ve zbývajících minutách už na nic nezmohl.

Nimes tak slaví první domácí vítězství nad Marseille od dubna 1978! Bernard Blaquart vtisknul hře řád a rozhodně bude nesmírně zajímavé sledovat, jak Les Crocodiles obstojí v konkurenci další celků Ligue 1. Už za týden na ně čeká Toulouse. Oproti tomu OM se pokusí potěšit své příznivce a příznivkyně na vlastním stadionu v klání proti Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele