23. kolo
03.02.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Zápas mezi Nimes Olympique a Montpellierem vítěze nepoznal

Domácí udeřili už v samotném úvodu, kdy ještě vyhlášená obranná řada nebyla plně zformovaná. La Paillade však dokázali odpovědět, takže nadále udržují těsný kontakt s pohárovými příčkami.

Mládežnické týmy obou klubů se v týdnu střetli v rámci poměrně prestižního Gambardella Cupu. Po remíze 3:3 v řádné hrací době byli při následném rozstřelu úspěšnější borci hájící barvy MHSC. Souboj prvních týmů započal mnohem lépe pro Krokodýly. Běžela teprve 2. minuta, když Téji Savanier centroval na malé vápno od rohového praporku.

Nejvýše ze všech vyskočil Loïck Landre a hlavou skóroval - 1:0. Ve zbytku úvodního dějství to byla hodně bojovná podívaná. Přeci jen při derby se aktéři dokáží často vyhecovat ještě o něco více. Ale Stade des Costiéres během úvodní pětačtyřicetiminutovky už další trefu neviděl. Hned po změně stran však byly k vidění dvě dobré příležitosti.

Hrdinou ovšem nebyl nikdo z útočících hráčů, nýbrž brankář Benjamin Lecomte, který zastavil jak pokus Renauda Riparta, tak Savanierovu pumelici. I Jordan Ferri chtěl přispěchat se svou trochou do mlýna. Muž v rukavicích měl co dělat, aby jeho technický obstřel vyrazil do bezpečí. Takže o dvacet minut později mohli hosté vyrovnat.

Dvěma doteky dostali Der Zakarianovi svěřenci míč za obranu, kde číhal Andy Delort a jemným obloučkem překonal vyběhnuvšího Paula Bernardoniho - 1:1. Fakt, že si bývalý střelec Caen připíše osmý zásah v sezoně, muselo ještě potvrdit video. MHSC mohli odjíždět se všemi třemi body, protože v první minutě nastaveného času si vypracovali ještě jednu velikou příležitost.

Damien Le Tallec hlavičkoval z bezprostřední blízkosti, avšak Bernardoniho nepřekonal. Celek ze Stade de la Mosson bude doufat, že zápas proti AS Monaco bude za týden v domácím stánku o ty dva bodíky úspěšnější. Co se Nimes týče, pokusí se o deváté vítězství v sezoně na Stade de la Beaujoire v Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele