34. kolo
30.04.2019 19:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Další zklamání pro PSG, Montpellier v závěru strhl vítězství na svojí stranu

PSG zažívá na konci sezony, navzdory zisku mistrovského titulu, jedno zklamání za druhým. Po porážce ve finále Coupe de France podlehlo i v ligovém zápase Montpellieru 2:3. Pařížané přitom v zápase dvakrát vedli, ale Montpellier dokázal v závěrečné desetiminutovce strhnout vítězství na svojí stranu. Rozhodující trefu HSC zařídil Souleymane Camara.

Thomas Tuchel po porážce ve finále Coupe de France nezastíral velké zklamání a příznivce pařížského velkoklubu si chtěl udobřit výhrou na hřišti Montpellieru. Ten se stále nevzdává účasti v evropských pohárech pro příští rok.

Počáteční převaha PSG asi nikoho nepřekvapí, hosté vstoupili do utkání lépe a také brzy změnili poměr skóre ve svůj prospěch. Bernat z levé strany hřiště posílal do vápna střílený centr a Ambroise Oyongo si jej nešťastně srazil do vlastní sítě. Montpellier se po rychle inkasované brance nesesypal a naopak hostům přichystal naprosto totožnou odpověď. Standardku z pravé strany si do vlastní sítě usměrnil Presnel Kimpembe. Nabuzený Montpellier pak Buffonovi ještě jednou zatopil po ráně Le Talleca, která šla těsně vedle. Domácí byli překvapivě pilnější ve střelbě, favorizované PSG se za první poločas k žádné střele nedostalo a není divu, že kouč Tuchel nachystal na druhý poločas střídání.

Po přestávce už byla hra PSG přeci jenom lepší a Neymar a spol. dokázali dostat domácí pod tlak. V 62. minutě se navíc dostal po odrazu k balónu Ángle Di María, ve vápně se šikovně zbavil gólmana Lecomteho a střelou do prázdné vrátil vedení na stranu Paříže. Tuchelovi svěřenci pak měli možnost utkání definitivně rozhodnout, ale šanci Draxlera zastavil na brankové čáře vynikajícím obranným zákrokem Pedro Mendes. Místo definitivního klidu se muselo PSG ještě strachovat a obavy se naplnily v 80. minutě, kdy sprintem do vápna vletěl Andy Delort a přesnou ranou uklidil balón ke vzdálenější tyči Buffonovy branky. A to nebylo všechno. Za pět minut vyrobila obrana PSG obrovskou chybu v rozehrávce a Souleymane Camara střelou k tyči překonal Buffona potřetí. Montpellier favorita dokonale zaskočil a nakonec zvítězil 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
klvana

Preview zase až po zápase?

Reagovat
klvana

No to už je fakt trapný, udělat to 2x během 14 dnů.

Reagovat
mastakillah

Psg P.s. proč nebyl nominovanej Cavani? Tuchelovi docela jebe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele