30. kolo
31.03.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nice se štěstím porazilo Dijon

O vítězství Vieirova výběru rozhodla jediná trefa, kterou po hodině hry obstaral Pierre Lees Melou. Orli tak nadále živí naději na evropské poháry, zatímco DFCO kleslo až na poslední příčku tabulky.

Není pochyb, že hostujícímu mužstvu usnadnilo situaci vyloučení Frédérica Sammaritana, o kterém bude řeč později. Před zápasem mělo Nice na svého soupeře dvacetibodový náskok. Jenže jako první zahrozili Kombouarého svěřenci. Pozdější hříšník Sammaritano se opřel do míče, který jen těsně minul Benítezovu svatyni.

V 10. minutě bylo hodně rušno před Rúnarem Rúnarssonem. Wylan Cyprien našel svým centrem Danila, který nastřelil břevno. Následnou dorážku pak poslal Christophe Hérelle mimo. Chang-Hoon Kwon následně pálil vedle a ve zbytku úvodního poločasu stál za zmínku akorát přímý kop Cypriena, se kterým si islandský gólman poradil.

Wylan Cyprien sehrál významou úlohu v devětadvacáté minutě, kdy si na něj vyšlápnul Sammaritano. Dijonský záložník pak ve druhém dějství velice okatě nasimuloval pád, což rozhodčí Nicolas Rainville ocenil druhou žlutou kartou. Trest v podobě úvodního zásahu na sebe nenechal dlouho čekat.

Pouze šest minut poté, zrovna když byla odehrána skoro hodina hry, nejdříve jednička ve službách DFCO zastavila pronikajícího protihráče, jenže balon se odrazil mimo šestnáctku k Melouovi, který se nijak nerozmýšlel a prostě jej poslal na místo určení - 0:1. Za deset minut vyprášil Benítezovy rukavice Benjamin Jeannot.

V závěru ještě se svým přímým kopem neuspěl Wesley Saïd. V následující minutě to vypadalo, že Wesley Lautoa ve vlastním pokutovém území sejmul Danila, avšak asistent u videa byl jiného názoru, tedy se žádná "pětka" nekopala. Les Aiglons se za týden těší na konkurenta z Montpellieru. Dijon se pokusí zaskočit Lyon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele