23. kolo
02.02.2019 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Monako doma poprvé vyhrálo, Toulouse porazilo 2:1

Konečně! AS Monako poprvé v sezoně zvítězilo na domácím trávníku a v obnovené premiéře trenéra Jardima porazilo Toulouse 2:1. Do vedení poslal knížecí celek Alexandr Golovin, jenomže TFC bleskurychle srovnalo prostřednictvím Christophera Julliena a až ve druhém poločase vstřelil vítěznou a zároveň první branku v červenobílém dresu Césc Fábregas.

Na trenérskou lavičku Monaka se vrátil portugalský stratég Leonardo Jardim a doma chtěl s Toulouse moc uspět. Monako až do tohoto zápasu drželo neuvěřitelně dlouhou šňůru domácích zápasů bez vítězství a bylo na čase ji konečně přetrhnout.

Chuť Monaka zvládnout toto utkání byla obrovská a domácí skutečně začali hodně aktivně, což velice brzy slavilo úspěch. V 15. minutě posunul balón do šestnáctky Gelson Martins a rozběhnutý Alexandr Golovin z úhlu poslal balón ke vzdálenější tyči, kam Reynet nedosáhl. Skvělý začátek Monaka záhy vystřídalo zklamání, protože Téfécé za pět minut vyrovnalo. Na Durmazův prodloužený rohový kop si seběhl Christopher Jullien a Subasić už nemohl nic dělat.

Monako chtělo vedení zpátky a další minuty patřily výhradně jemu. Po ráně Ronyho Lopese zachránilo hosty břevno a i další tlak do konce prvního poločasu Toulouse přečkalo. Domácí hráli oproti předchozím zápasům trpělivěji a po hodině hry se dočkali dalšího gólu, premiérového pro Césca Fábregase. Španělský středopolař si z druhé vlny seběhl pro zpětnou přihrávku a z hranice značky pokutového kopu nekompromisní dělovkou pod břevno nedal Reynetovi šanci.

Toulouse mělo ještě spoustu času na vyrovnání a na stadionu Louise II. si zase začalo vytvářet gólovky. Hodně tomu nahrál i fakt, že Knížata se po vstřeleném gólu možná zbytečně moc zatáhla. Každopádně Durmaz orazítkoval v 68. minutě tyčku a hlavičku Gradela musel s vypětím všech sil pacifikovat Subašić. Monako se muselo strachovat o výsledek až do závěrečného hvizdu i proto, že jeden z nadějných brejků nepotrestal Carlos. Ten se sice zbavil Reyneta, ale z úhlu pak nedokázal balón uklidit do odkryté klece. Závěrečný hvizd sudího Lesgeho znamenal pro Monako obrovskou úlevu a radost z prvního domácího vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
hradec

Knížata 2:1 Téfécé

Reagovat
Elliasson

Gratulace

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele