30. kolo
31.03.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Monaco na domácím stadionu nestačilo na Caen

O vítězi přitom rozhodla jedna jediná trefa. Svěřenci kouče Jardima však nemusí úplně smutnit. Po návratu portugalského kouče na lavičku předvedli několik povedených vystoupení, díky kterým mají osm kol před koncem šestibodový náskok na barážovou příčku.

Knížecí klub se celou sezonu potýká se zraněními a ani pro tento duel nebyli zdaleka k dispozici všichni hráči. Citelná se ukázala být především absence Jemersona a Cesca Fábregase. Během úvodní dvacetiminutovky chyběla větší kreativita, což Djibril Sidibé a Gelson Martins vyřešili střelami z dálky. Brice Samba neměl problém.

Po necelých třiadvaceti minutách hry posadil Faycal Fajr milimetrově přesný centr na hlavu Enza Crivelliho, který z hranice malého čtverce i díky spolupráci s pravou tyčí poslal celek z Normandie do vedení - 0:1. V závěru prvního poločasu mohl vyrovnat Rony Lopes, ale nebylo mu přáno. Do šaten tedy vyrazili s mírným náskokem hosté.

Monako posílilo pro druhou pětačtyřicetiminutovku ofenzivu, za což mohlo být odměněno už v 50. minutě. Na Lopesův centr si naskočil Kamil Glik a Brice Samba čaroval. Casimir Ninga pak málem zařídil dvoubrankové vedení, nicméně sám před bránou nepochopitelně selhal. V 56. minutě přihrával Benjamin Hendrichs dobře postavenému Martinsovi, který svou ránu otřel jenom o tyč.

Následně gólmana Caen dvakrát pořádně prověřil Vinícius Morais. Radamel Falcao, jenž prozatím zvládnul dvanáct branek, se připomněl až v 78. minutě. Svým přímým kopem však monacké fanoušky nepotěšil. Jean-Eudes Aholou pak orazítkoval břevno. A protože nebyli úspěšní ani Badiashile s Jovetićem, připsala si Mercadalova družina první tříbodový zisk od prosince minulého roku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já se snad nepoučím. Nejnižší kurz nepatří na lupen .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele