14. kolo
25.11.2018 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Amiens SC - Olympique Marseille 1:3

Olympique Marseille díky hattricku Floriana Thauvina otočila výsledek a ze hřiště Amiens veze všechny body. Rozhodla až závěrečná desetiminutovka, během které Thauvin z přímáku strhl vedení na stranu jihofrancouzů.

Domácí se svého soupeře nebáli a do zápasu vstoupili hodně aktivně a především dobře. V 8.minutě nepředvedl Mandanda zrovna přesvědčivý zákrok, když střelu Otera vyrazil přímo na kopačku Bakayeho Dibassyho, který tak vstřelil první gól utkání. Amiens navíc zůstávalo u balónu a nebýt skvělého obraného zákroku Adila Ramiho, klidně to mohlo být 2:0.

Poté začala přebírat iniciativu Marseille a poměrně brzy se dočkala vyrovnání. Nejprve si po hlavičce připsal dobrý zákrok Gurtner a ve 26.minutě už ho povedenou střelou překonal Florian Thauvin. Hosté měli i další příležitosti ale až do koncem prvního poločasu zůstal stav neměnný, tedy 1:1.

Amiens bylo vyrovnaným soupeřem a v 67.minutě si mohlo vzít vedení zpátky. Monconduit dostal ve vápně trochu prostoru a okamžitě vypálil, načež se vzduchem prolétl Mandanda a balón vyrazil na rohový kop. Na druhé straně zase Gurtnera zachránilo břevno a stav nadále zůstával vyrovnaný.

Alespoň do té doby, než na scénu přišel opět Florian Thauvin. Deset minut před koncem měla Marseille standardní situaci z velmi dobré vzdálenosti a Florian Thauvin krásnou střelou obstřelil zeď a Marseille vedla 2:1.

Hned 81.minutě pak měla příležitost utkání rozhodnout a co více si mohl Dimitri Payet přát, než pokutový kop. Sudí tak rozhodl na základě faulu, jenomže hostující útočník si na Gurtnera nepřišel a penaltu zazdil. Marseille to nemuselo tolik mrzet, protože nakonec stejně třetí branku vstřelila. V nastavení utekl již neexistující obraně Florian Thauvin a třetí brankou definitivně rozhodl o vítězství Marseille 3:1. Jihofrancouzský celek se díky tomu posunul už na páté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
adam77

1:3

Reagovat
El Fáňos

Reagovat
adam77

že jsem to nedál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele