27. kolo
24.02.2018 17:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - AS Monaco 3:3

V posledních čtyřech kolech Toulouse padlo pouze s PSG a tentokráte proti dalšímu favoritovi Ligue 1 z Monaca dokonce uzmulo aspoň bod. Byla to poměrně divoká přestřelka, která se ve finále zvrtla v neprospěch knížecího klubu. Ten totiž dvanáct minut před koncem vedl o dvě branky, jenže o náskok ještě stačil v závěru přijít.

ASM v uplynulých osmi případech svého protivníka hned šestkrát skolil. A opravdu nebyl daleko od svého sedmého vítězství za toto období. Vstup do utkání se mu přitom náramně vydařil. Už v 8. minutě Baldé stačil v pokutovém území přistrčit míč se štěstím Ronymu Lopesovi, jenž z blízkosti bez větších problémů propálil gólmana Lafonta.

TFC se ovšem podařilo vyrovnat ve 24. minutě po celkem nenápadné akci. Po levé straně unikl Issiaga Sylla, jenž přihrával ve správný moment do vápna na nabíhajícího si Sangarého, a protože těsně před ním jeho bránící protivník Glik uklouzl, měl před sebou snadný úkol přesně zacílit. Nerozhodný stav následně vydržel až do konce první půle.

Stejně jako do dějství prvního, i do toho druhého Monaco vykročilo tou správnou nohou. Několika přihrávkami prakticky polovina týmu vyšachovala toulouskou defenzívu, a i když Jovetič, který nahradil těsně před změnou stran zraněného Baldého, pálil po Lemarově pobídce jen do tyčky, dorážející Rony Lopes si už věděl rady.

A v 72. minutě se zdálo být o vítězi tohoto střetnutí definitivě rozhodnuto. Jovetič se jako lasička prosmýkl do vápna až před Lafonta, jehož z těsné blízkosti nejprve nepřekonal, napodruhé již však byl úspěšný. Nicméně hosté jako by závěrečnou dvacetiminutovku podcenili. Dá se říci, že o dva body přišli opravdu úplně zbytečně.

O šest minut později se domácím zdařilo snížit. Glik, jemuž se tenhle zápas opravdu příliš nepovedl, ve vápně srazil k zemi Sanoga, a sudí Millot nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Delort. A v 87. minutě Delort našel svým centrem v šestnáctce Sanoga, jenž z otočky zamířil do sítě. Po jeho pokusu se brankář Subašič jen ohlédl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele