9. kolo
15.10.2017 21:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Racing Strasbourg - Olympique Marseille 3:3

Marseille proti Strasbourgu dvakrát vedla. Nakonec však byla ráda za bod, který zařídil v 88. minutě Kostas Mitroglou.

Tým Rudiho Garcíi chtěl navázat na výhru nad Nice, což se začalo dařit už po pěti minutách hry. Jordan Amavi přihrál z levé strany Dimitrimu Payetovi, který z první mířil přesně na vzdálenější tyč a zaznamenal svůj první gól v aktuálním ročníku - 0:1. Racing se vyrovnání dočkal za nějakých šestadvacet minut.

Steve Mandanda, hrající svůj 453. zápas za OM, nejprve vychytal Martina Terriera, nicméně míč se odrazil k Jean-Eudesi Aholouovi, který s pomocí šťastných tečí Hirokiho Sakaie a Adila Ramiho dostal balon za čáru - 1:1. Nedlouho poté mohli jít zase do vedení hosté. Vynikající Thauvinovu pobídku však Clinton N’Jie vyřešil střelou vedle.

Payet pak vyslal do šance Mitrogloua, ale ten si vylámal zuby na Kamarovi. Na další trefu se tedy muselo čekat až do druhé půle. Centr Morgana Sansona usměrnil hlavou do vlastní sítě Bakary Koné - 1:2. Kapitán Strasbourgu však svůj prohřešek odčinil v 60. minutě. Dimitri Liénard zahrával roh a reprezentant Burkiny Faso se prosadil znovu hlavou, tentokráte ovšem do správné sítě - 2:2.

V 74. minutě napřáhnul z velké dálky sám Liénard. Taková střela nazdařbůh se ale otřela o Adila Ramiho a skončila mimo dosah Steva Mandandy - 3:2. V 69. minutě přišel na hřiště Stéphane Bahoken. O deset minut později stál po přihrávce Anthonyho Goncalvese sám před bránou, jenže z nepochopitelných důvodů trefil pouze tyč.

V ten moment by zřejmě bylo po zápase a všechny body by zůstaly na Stade de la Meinau. Marseille místo toho vycítila příležitost a dočkala se dvě minuty před koncem řádné hrací doby. Bingourou Kamara jen vyrazil ránu Amaviho, načež obrana signalizovala ofsajd. Ten se ale nepískal, a tak mohl Mitroglou pohodlně dorážet - 3:3.

Olympique se tedy po devíti kolech vyšplhal na čtvrtou příčku. Třetí ASSE má na kontě stejný bodový zisk a lepší skóre, zatímco Nantes zůstává v těsném závěsu. Příští týden na Stade Vélodrome zavítá PSG. Racing Strasbourg, který má teď na kontě šest bodů, vyráží na stadion Allianz Riviera, kde hraje domácí utkání OGC Nice, které má rozhodně co napravovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím , proč si book z tipu lámal hlavu s hcs na Štrasburg. To snad nemuže vyjít ani ve snu .

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se odrazime od otocky s Nice, ale cekam spis klasickou venkovni krec. Rozhodne imo jeden gol, snad ho dame my.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele