26. kolo
18.02.2018 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 1:0

Po čtyřech vítězstvích v řadě se stále se zlepšující Bordeaux muselo tentokráte před svým soupeřem sklonit. V ještě lepší formě hrající Marseille rozhodla o svém nejtěsnějším možném vítězství v prvním poločase, a to zásluhou Floriana Thauvina. V tabulce se tak přiblížila druhému Monacu, které v pátek skolilo Dijon, zpátky na rozdíl jednoho bodu.

OM před tímto duelem neprohrál už jedenáct zápasů za sebou napříč všemi soutěžemi, a to navíc ve čtvrtek skolil po velmi dobrém výkonu v Evropské lize portugalskou Bragu. Ne že by v útoku byl nadstandardně lepší než Les Girondins, ale znovu perfektně zapracoval v defenzívě. Právě čisté konto mělo zásadní vliv na jeho konečném úspěchu.

Hostující brankář Costil měl hodně práce především při řešení rohových kopů. Po jednom z nich se z dálky do míče opřel Amavi, který pořádně provětral protivníkovy rukavice, a z dorážky se pak neprosadil ani Germain. Ve 23. minutě po kopu z rohu zahrozil hlavou Zambo Anguissa a dorážející Germain následně zase neskóroval.

Ve 34. minutě však již Olympique svou standardní situaci přece jenom zužitkoval. Payet svým centrem z rohového čtvrtkruhu našel na bližší tyčce naskakujícího si Thauvina, jenž hlavou usměrnil balón tam, kam potřeboval. Ani po přestávce nedošlo ze strany Bordeaux k nějakému výraznému zlepšení, odpověď na inkasovaný gól prostě nenašlo.

Naopak Marseille mohla svůj náskok minimálně ve dvou případech ještě připojistit. V 58. minutě založil rychlý brejk Rami, za obranu si o pár vteřin později naběhl Sanson, z vyložené pozice ale nevyzrál na Costila. Sanson se pak osmělil ještě jednou, tentokráte distanční dělovkou, avšak i v nynějším souboji s vynikajícím Costilem prohrál.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele