28. kolo
04.03.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Nantes 1:1

Marseille po třech předchozích porážkách nepředvedla nijak oslnivý výkon ani v ligovém duelu s Nantes a až díky brance Floriana Thauvina v páté nastavené minutě zachránila alespoň bod po výsledku 1:1. V souboji o druhé místo zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů pro příští ročník ztratila cenné body, její manko na druhé Monako momentálně činí čtyři body. FC je na solidní sedmé pozici se čtyřiceti body.

Nantes mělo skvělý vstup do nedělního klání a do vedení se dostalo ze své první vážnější příležitosti v 11. minutě. Podruhé v tomto ročníku Ligue 1 skóroval třiadvacetiletý obránce Leo Dubois, jenž v klubu hostuje z konkurenčního Lyonu. Po několika sražených střelách přihrával pod sebe Rongier, na hranici šestnáctky se opřel do balónu právě Dubois a jeho prudká rána zapadla přímo k levé konstrukci za záda brankáře Mandandy.

Ten si na balón sice sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. To bylo z prvního poločasu vše, další větší možnost byla k vidění zhruba deset minut po přestávce. K přímému volnému kopu před hranicí pokutového území se postavil Lima a jeho tečovaný pokus skončil jen o několik decimetrů vedle levé tyče. Zhruba po hodině hry vystřihl parádní nůžky kanonýr Payet a gólman Tătăruşanu reflexivním zákrokem vyboxoval balón do strany.

V 72. minutě se Payet postaral o další akrobatické zakončení, tentokráte mířil zhruba o půl metru nad vzdálenější horní roh. S přibývajícím časem se již zdálo, že Nantes udrží hubený náskok až do závěrečného hvizdu, nicméně Olympique udeřil v poslední možnou chvíli. Po rohovém kopu z pravé strany vznikl před hostující brankou obrovský závar, ve kterém se nejlépe zorientoval právě Thauvin a zblízka rozvlnil síť.

O pár vteřin později navíc odešel předčasně do kabin Nicolas Pallois, který se domníval, že byl před vyrovnávací brankou faulován Gustavem. Za protesty vůči rozhodčímu Gautierovi obdržel druhou žlutou a tedy vzápětí i červenou kartu. Na Marseille čeká už ve čtvrtek první osmifinálový zápas Evropské ligy se španělským Bilbaem a poté zavítá v neděli do Toulouse. Nantes se pokusí doma navázat na dobrý výkon proti zachraňujícímu se Troyes.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele