17. kolo
10.12.2017 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 3:0

Psal se srpen roku 1979, když ASSE naposledy vyhrálo v Marseille. Prokletí tedy nadále trvá, což za současné situace může Les Verts mrzet dvojnásob. Tím spíše, že doplatilo také na nedisciplinovanost.

Že tým Juliena Sablého nečeká snadné pořízení ani tentokrát, bylo v podstatě jasné už po jedenácti minutách hry. Payetův roh prodloužil na zadní tyč Florian Thauvin. Pro Valéreho Germaina to pak byla vcelku snadná práce, ale nutno dodat, že se to přeci jen neobešlo bez trochy toho pověstného štěstíčka - 1:0.

Už za čtyři minuty to mohlo být ještě horší. Nicméně Dimitri Payet svou hlavičkou Stéphana Ruffiera nepřekonal. Na druhé straně se o vyrovnání snažil Loïs Diony. Zůstalo ale jenom u té snahy. Zaměstnanějším byl v průběhu první půle jednoznačně hostující gólman. Brilantně zneškodnil jak pokus Morgana Sansona, tak razantní hlavičku Valéreho Germaina.

Ledacos vyřešila jednapadesátá minuta. Sanson se řítil sám na brankáře a stíhajícímu Ronaëlu Pierre Gabrielovi nezbylo, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Okamžitě vyfasoval červenou a putoval do šatny. Od té doby prakticky hrálo jen jedno mužstvo. Germain hlavičkoval po hodině hry do tyče, Thauvin následně napálil břevno.

Teprve poté se zrodila další gólová akce, přičemž v ní měli prsty oba v předchozí větě zmínění fotbalisté. Druhý jmenovaný centroval z pravé strany před bránu, kde to pro toho prvního byla celkem snadná práce - 2:0. Třetí trefu přidal technickou střelou na zadní tyč Lucas Ocampos. A nebýt Ruffiera, zaznamenal by v tomto duelu dvě branky.

Olympique Marseille tedy nadále drží krok s Monakem a Lyonem. Všechny tři kluby v tomto kole vyhrály. Nesmírně důležité bude však kolo příští, to osmnácté. Lyon v něm totiž doma přivítá Marseille, zatímco AS Saint-Étienne vyzve na domácím Stade Geoffroy Guinchard obhájce titulu z Monaka.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 10.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele