35. kolo
28.04.2018 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Metz 3:1

Nicolas Pépé zažil na Stade Pierre-Mauroy velice povedený večer, díky čemuž jeho tým zabrat a nadále má šanci na setrvání v Ligue 1. Mety to ve zbývávajících třech utkáních budou mít ještě složitější.

Na úvodní trefu se nečekalo nijak dlouho. V závěru otevírací patnáctiminutovky si se spoluhráčem narazil Pépé, aby mohl vyslat do šance Luize Arauja, jenž si udělal prostor a po zemi překonal Eijiho Kawashimu - 1:0. Hráči už pomalu byli na odchodu do šaten, když v tom najednou udeřili domácí podruhé.

Akteří si protentokrát role vyměnili. Araujo přiťuknul na hranici šestnáctky pro Pépého, jenž zpracováním vyřadil ze hry obránce soupeře a následně prakticky z kroku překonal brankáře, který si sice na balon sáhnul, nicméně více dělat nemohl - 2:0. Nadějný poločasový stav se začal otřásat už čtyři minutky po změně stran.

Dossevi dal pobídku pod sebe na nabíhajícího Nolana Rouxe, který se z první prosadil přesnou střelou pravačkou na vzdálenější tyč - 2:1. Skóroval tak proti svému bývalému zaměstnavateli, přičemž šlo o jeho patnáctou trefu v sezoně. Ani jedna z nich přitom nepadla ze značky pokutového kopu. V tom se liší od všech devíti fotbalistů, kteří nastřádali v celkovém součtu více branek.

Jenomže Lille žádné drama nedopustilo. V 77. minutě si Pépé vybral Yvese Bissoumu, jenž mohl sám před bránou nahrávat ještě jak Anwaru El Ghazimu, tak Lebovi Mothibovi. Nakonec se rozhodl pro individuální řešení. Kawashima napoprvé jeho úmysl ještě zlikvidoval, nicméně následná dorážka už byla zcela mimo jeho dosah - 3:1.

Mety zatím inkasovali 68 gólů a to mají před sebou ještě zápasy s Angers, Amiens a Girondins Bordeaux. Předposlední Lille má horší skóre než osmnácté Troyes a už příští duel proti Toulouse bude hodně vyhrocený. Proti Dijonu a ASSE to ale taky určitě nebude žádná procházka. Avšak klub ze severu Francie má nepochybně na to, aby nejvyšší soutěž udržel.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele