30. kolo
17.03.2018 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 0:2

Rennes pokračuje ve skvělých výkonech, jakými se během několika uplynulých týdnů posunul do bojů o evropské poháry, a i nadále udržuje těsný kontakt s pátou příčkou. Vyšláplo si tentokráte na Bordeaux, na jehož hřišti naposledy slavilo vítězství v roce 2006. O všem podstatném se rozhodlo ve druhém poločase, zkraje se trefil Ismaïla Sarr a v závěru pak Yoann Gourcuff.

Bretaňský celek neprohrál už pětkrát v řadě a byl v o něco lepším rozpoložení než jeho soupeř, který naopak v posledních čtyřech kolech urval jen dva body. Les Girondins jako by začali ztrácet půdu pod nohama. Poté, co tým jako mávnutím kouzelného proutku oživil nový trenér Gus Poyet, se domácí propadají jen do nezáživného středu tabulky. Pořád však o Evropskou ligu mohou usilovat.

První půle tohoto utkání, ve kterém se představili také dva čeští krajánci, na jedné straně záložník Jaroslav Plašil a na té druhé brankář Tomáš Koubek, toho příliš nenabídla. Bordeaux se muselo hned v úvodu vypořádat s nuceným střídáním a zraněného Braithwaita nahradil de Préville, jinak snad za zmínku stojí pouze nepřesná, zato docela nebezpečná střela Malcoma z 10. minuty.

Druhé dějství bylo přece jenom o něco záživnější, aspoň co se vytvořených šancí týče. A především hosté si na vstup do něho nemohli vůbec stěžovat. Protože ve 49. minutě se z ničeho nic ujali vedení. Sakho se středu pole posunul míč doleva na Khazriho, ten nevypálil po zemi úplně nejlépe, ale přesto chybující gólman Costil jeho střelu neudržel, a tak dorážející Sarr následně mohl slavit úspěch.

Bordeaux v ofenzívě i nadále tápalo a v podstatě nenašlo žádnou adekvátní odpověď na nepříznivý stav. Snad jen nějakým způsobem se o to pokoušel Sabaly, nicméně jeho tvrdý pokus skončil pouze nad břevnem. V 86. minutě naopak SRFC definitivně zlomil sokův odpor, to se když po zaváhání stopera Pabla a po asistenci Khazriho trefil ke vzdálenější tyčce střídající Gourcuff.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0 (Plašil)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele