34. kolo
22.04.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 0:1

Tentokrát to v podání PSG nebyl žádný ofenzivní uragán, ale jeden gól se dát podařilo. A protože Alphonse Aréola žádný nedostal, uhráli noví šampioni další tři body, což znamená, že při zbývajících čtyřech kolech s největší pravděpodobností pokoří svůj vlastní rekord ze sezony 2015/2016, kdy jich na kontě měli celkem 96.

Padnout může i maximum vstřelených branek, kterých tým ve stejném ročníku pod vedením Laurenta Blanca nasázel 118. V součtu s tímto utkáním proti Les Girondins jich Cavani a spol. dosud sesbírali o čtrnáct méně. To by ovšem znamenalo skórovat v každém dalším zápase nejlépe čtyřikrát. To rozhodně není málo, nicméně třeba takový Dijon by mohl o ofenzivní síle milionářského klubu vyprávět.

PSG začalo i na stadionu Matmut Atlantique lépe a v úvodu byl při chuti především Giovani Lo Celso, jenž jako první vyzkoušel pozornost Benoita Costila. Následně jakoby se borci oblékající dres Les Girondins rozpomněli, že vlastně stále bojují o evropské poháry, a tak se více osmělovali na polovinu soupeře, z čehož se ještě v závěru úvodní dvacetiminutovky zrodily hlavičky Martina Braithwaitea a Francoise Kamana.

Poločas zakončil nekompromisní ranou, která jen těsně minula tyčku, argentinský útočník Javier Pastore. Po změně stran se spokojil s rolí nahrávače, z čehož zdánlivě vytěžil maximum Edinson Cavani. Bohužel pro něj i pro celý tým byla jeho trefa za pařížský celek číslo 114 odvolána kvůli ofsajdu.

Martin Braithwaite byl hodně blízko gólu v jednapadesáté minutě, kdy scházely opravdu centimetry. Aréola se musel hodně činit v 74. minutě, když bravurně zneškodnil Pablovu hlavičku. Díky tomu se mohl o nějakých 120 sekund později prosadit Giovani Lo Celso, jenž v této sezoně už naznačil, že v něm dřímá velký potenciál a klidně by se mohl podívat na mistrovství světa v Rusku.

Julian Draxler zahrával rohový kop na přední tyč, kde vyskočil Cavanimu na záda Jules Koundé. Uruguayský snajpr - i když vlastně ani nevěděl jak - ovšem odrazil balon na hranici šestnáctky, kde se do něj tvrdě opřel dvaadvacetiletý spoluhráč a jeho přízemní rána znamenala vedení - 0:1. Třetí gól v posledních dvou zápasech je přece výborná bilance.

Proti Bordeaux nemusel být vítězný, jelikož v závěru domácí přitlačili na pilu. Ve velice dobrých příležitostech se ocitli Kamano, Nicolas De Préville a Gaëtan Laborde. Ta v podání Koundého z nastaveného času byla dokonce vyložená a zřejmě by taky skončila vyrovnáním, kdyby Yuri Berchiche ukázkově nesplnil své obranné povinnosti.

Výběr Guse Poyeta zůstává na třiačtyřiceti bodech s šestibodovou ztrátou na poháry. Teoretická šace tedy pořád existuje, ale rozhodně to bude chtít porazit nejlépe Dijon, ASSE, Toulouse i Mety. PSG dohrává už pouze z nutnosti, nicméně to neznamená, že by střetnutí s Guingampem, Amiens, Stade Rennes a SM Caen hráči chtěli nějak odchodit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tretiligovej tym, mazec. Ale co tak sleduju tak ve Francii se dostanou daleko outsideri asi nejcastejs z tech lepsich lig.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele