11. kolo
28.10.2017 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Monaco 0:2

I bez svého nejlepšího střelce Radamela Falcaa se podařilo Monacu uspět na půdě Bordeaux a znovu se dotáhlo ze druhé příčky na vedoucí PSG na rozdíl čtyř bodů. Bordeaux utrpělo již svou třetí porážku z posledních čtyř ligových kol, teprve svou první v uplynulých jedenácti domácích zápasech, a jako by postupně opouštělo v tabulce přední pozice.

Hostující celek má aktuálně docela problém s marodkou, a to především se svými ofenzivními typy hráčů. Kouč Leonardo Jardim nakonec vsadil očekávaně na jediný hrot v podobě Keity Baldého, jehož zezadu v rozestavení 4-2-3-1 podporoval Joao Moutinho. A tenhle tah se nakonec knížecímu klubu opětovně vyplatil.

Domácí brankář Costil měl už od začátku docela napilno. Musel nejprve svým zákrokem eliminovat počínání Fabinha, následně pak zahrozil Lemar, jenže jeho pokus nebyl přesný. Na druhé straně se Les Girondins, jimž se do základu vrátil Malcom, mohli ujmout vedení v 11. minutě, ovšem de Prévilleho dokázal vychytat pozorný gólman Subašič.

První branky se nakonec diváci na Stade Matmut-Atlantique dočkali až v 57. minutě. Jorge u půlící čáry vybojoval míč, z levé strany poté adresoval centr do šestnáctky, odkud Joao Moutinho sklepl balón pro Baldého, a ten již snadno skóroval. Pro Senegalce to mimochodem byla druhá rozhodující trefa v pořadí. Tu první zařídil již minulý týden nad Caen.

FCGdB o osm minut později dokonce inkasoval podruhé a z téhle rány se již jednoduše nevzpamatoval. Glik svým dlouhým pasem našel Lemara, ten předvedl parádní sólo akci, a jakmile se ocitl těsně na hranici šestnáctky, prostřelil nepříliš jistého Costila. Nutno však podotknout, že hlavní vinu na tomto obdrženém gólu nesou hlavně nedůrazní obránci.

Monaco před důležitý kláním Ligy mistrů s Besiktasem svůj pohodlný náskok udrželo bez větších problémů až do závěrečného hvizdu sudího Gautiera. Snad jen dvakrát se jeho protivníkovi podařilo zahrozit, skvěle každopádně zapracoval stoper Jemerson, jenž zastavil šanci Leragera a deset minut před koncem na brankové čáře zabránil střele Kamana.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele