12. kolo
04.11.2017 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - Toulouse FC 2:1

Nantes nakonec zvládlo utkání s Toulouse a díky sedmé výhře v sezoně bude po dvanácti kolech nejhůře páté. Soupeř naopak setrvá ve druhé polovině tabulky.

Ranieriho svěřenci chtěli odčinit nečekané zaváhání, kterého se dopustili proti Dijonu. A začali velmi dobře. Běžela 16. minuta, když dostal Emiliano Sala balon za obranu. Protihráči ho sice dostihli, ale komunikace s brankáře úplně nezafungovala. Alban Lafont stihnul míč zasáhnout, jenže argentinský útočník ho chytil ještě před brankovou čárou a naservíroval před bránu, kde ho bleskurychle poslal do sítě Adrien Thomasson - 1:0.

Ve zbytku prvního poločasu se snahy na jedné i druhé straně rozbíjely o obranný val. Teprve po hodině hry padl další gól. Trochu paradoxně byl vyrovnávací, jelikož Les Canaris měli přeci jen převahu. Andy Delort poslal vysoký centr do vápna. Na první pohled to vypadal, že se musí stát kořistí jednoho z defenzivních hráčů, ne-li přímo brankáře Tatarusana. Nakonec si však pro něj doběhnul Alexis Blin a zblízka hlavou zakončil - 1:1.

Skóre se do deseti minut měnilo znovu. Kelvin Amian nezachytil centr do vápna, načež si Sala balon posunul přes Issiagu Syllu a nekompromisní střelou ze vzduchu překonal brankáře - 2:1. Zároveň tak stylově oslavil svůj jubilejní stý start ve francouzské nejvyšší soutěži. Ve zbytku duelu už mělo Nantes situaci pod kontrolou.

V domácím prostředí zvítězilo počtvrté v řadě, což se mu nepodařilo téměř patnáct roků! Po reprezentační přestávce ovšem Kanárci zajíždějí do Paříže k zápasu s PSG, svým neoblíbeným soupeřem. Toulouse naopak bude doufat ve tři body proti Metám, které se stále krčí na dně ligové tabulky.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele