8. kolo
30.09.2017 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - Racing Strasbourg 1:1

Strasbourg skóroval až v poslední minutě, díky čemuž si připisuje asi ne zcela spravedlivý bod. Vzhledem k tomu, že se v Amiens nedohrálo, přečká soupeř z Dijonu reprezentační přestávku na první nesestupové příčce.

Domácí obraně dělal v úvodu zápasu svým pohybem a přímočarostí veliké problémy Nuno Da Costa Joia. Šestadvacetiletý útočník by býval otevřel ve 14. minutě skóre, kdyby asistent rozhodčího nezdvihnul praporek na znamení ofsajdu. Poté pálil Valentin Rosier a pořádně vyprášil rukavice Bingouroua Kamary.

První poločas tedy branku nepřinesl. Pět minut po začátku druhého střílel Papy Djilobodji a zřejmě by se i trefil mezi tři tyče, kdyby včas neblokoval Jonas Martin. Následně se připomenul Benjamin Jeannot a po něm Naïm Sliti, jemuž radost překazil včasným vyběhnutím Kamara. Pak už se ale Dijonští dočkali.

Běžela 78. minuta, kdy rozhodčí Thual nechal pokračovat ve hře a rozběhnutý Rosier přihrával z levé stany vápna před zcela odkrytou klec Kwon Chang-Hoonovi - 1:0. V 83. minutě přišel na hřiště Jérémy Blayac a o dvě minuty později předskočil Cédrika Yambérého, díky čemuž měl před sebou už jenom brankáře. Obránce Dijonu ho stihnul zatáhnout, načež uviděl červenou kartu.

Početní výhodu hosté stihli zužitkovat k vyrovnávací trefě. Baptiste Reynet si všimnul, že mu spoluhráč dělá prostor, aby si šel pro balon. Situace však využil Kader Mangane, jenž kulatý předmět vypíchnul akorát pro Martina Terriera, pro něhož vůbec nebyl problém to trefit - 1:1. Pouze DFCO a Rennes jsou tak jedinými dvěma kluby, které inkasovaly v každém z uplynulých osmi kol.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele