38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - Angers SCO 2:1

Angers sice vstřelilo o gól více než Dijon. Přesto odjíždí ze Stade Gaston Gérard s porážkou, kterých za celou sezonu sesbíralo rovných patnáct. Domácí obsadí jedenáctou příčku, přestože dostali třiasedmdesát branek, což je po Metách největší porce.

Skóre se na stadionu otevřelo ve 22. minutě. Naïm Sliti se ve vápně prosmýknul kolem dvou protihráčů a následně vystřelil. Pierrick Capelle se snažil odkopnout do bezpečí, ale smolně zacílil do vlastní svatyně - 1:0. V závěru úvodního dějství se ve dvou výborných možnostech ocitnul Karl Toko Ekambi. Baptiste Reynet byl ale úspěšnější i v situaci jeden na jednoho, do které svého spoluhráče šikovným pasem vyslal Papy Djilobodji.

Kamerunský fotbalista tedy zakončil sezonu na osmnácti brankách, což je vynikající počin. Asistencí nashromáždil sedm, přičemž tu poslední si schoval právě pro tento duel. Běžela 53. minuta, když pobídnul Flaviena Taita, který se tak mohl hnát sám na brankáře. Nakonec volil přízemní střelu k tyči, což se ukázalo býti nejideálnějším řešením - 1:1.

Lassana Coulibaly byl o dvě minuty později blízko k otočení skóre. Baptiste Reynet si ovšem poradil. V 75. minutě tedy mohl rozhodnout Julio Tavares. Gólu předcházel sprint přes polovinu hřiště v podání Naïma Slitiho, který skutečně až do devadesáté minuty působil dojmem, jako by zrovna přišel na hrací plochu.

Ve finále šikovně prostrčil balon na spoluhráče z Kapverd, jehož levačka si vybrala umístění k levé tyči - 2:1. Angers v této sezoně rozhodně neoslnilo, na rozdíl od první poloviny té předchozí. A bude tedy mít, co zlepšovat. Navíc pokud se Karl Toko Ekambi bude chtít posunout výš, budou to mít hráči Stéphana Moulina ještě složitější. Dijon oproti tomu slaví nejlepší umístění v historii klubu a svou bojovností si získal i sympatie nezaujatých fanoušků. Jen tak dál.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele