35. kolo
29.04.2018 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Angers SCO - Olympique Marseille 1:1

Olympique Marseille sice proti Angers brzy vedl, nicméně nakonec jenom remizoval. To znamená, že v pětatřicátém kole se před Monaco posunul akorát Lyon. SCO naopak schází malý krůček k udržení prvoligové příslušnosti.

Rudi Garcia poslal na hřiště skoro nejsilnější možnou sestavu, přestože ve čtvrtek zajíždí OM do Salzburgu k odvetnému semifinále Evropské ligy. Na lavičce zůstali akorát Dimitri Payet a Kostas Mitroglou. Podstatné ovšem bylo, že na hrací ploše byli Valére Germain a Florian Thauvin. Prvního jmenovaného totiž ve vlastním vápně fauloval Abdoulaye Bamba, a ten druhý hned poté proměnil penaltu, i když Ludovic Butelle uhodnul směr jeho střely - 0:1.

To se psala teprve třetí minuta, načež převzali domácí iniciativu a Flavien Tait pořádně prubnul Pelého pozornost. Duel těchto dvou hráčů se opakoval i nedlouho před závěrem úvodního dějství a znovu z něj vyšel vítězně brankář ve službách OM. Mezitím ještě stihnul na druhé straně z přímého kopu těsně minout Bouna Sarr.

Ve dvaapadesáté minutě obehrál Thauvin protihráče Santamaríu, nicméně Ludovic Butelle stál přesně tam, kde stát měl. V 65. minutě se ocitnul v dobré pozici Lucas Ocampos. A potom se začali hnát dopředu domácí. Thomas Mangani povětšinou raději přihrává, což se potvrdilo v devětašedesáté minutě, když netrefil odkrytou klec.

Následně pořádně zaměstnal svým volejem Prince Oniangué gólmana OM. Yohann Pelé tedy udržel neprůstřelnost až do následující situace. Tait z levé strany centroval do vápna, byl to takový zkrácený roh, až na zadní tyče, kde nejvýše vyskočil Ismaël Traoré a koníčkem zařídil svému týmu vyrovnání - 1:1.

Angers tedy opět na celek z přístavního města nevyzrálo. Tři body naposledy uhrálo 28. srpna 1979. Avšak vzhledem k tomu, kde se v tabulce nachází, bude Stéphane Moulin rád i za bod. Ve zbytku sezony budou soupeřem jeho výběru ještě Mety, Nantes a Dijon. Marseille se porve o druhou příčku v utkáních proti Nice, Guingampu a Amiens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hostující tým v s. 017-18 v zápasech venku ještě neprohrál vypsaný jako favorit.Jednou vyhrál vypsaný jako outsider. Snad se na tom do konce sezony nic nezmění. Asi jim to nebude stačit,, protože Lyon si to ohlídá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele