28. kolo
03.03.2018 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Amiens SC - Stade Rennes 0:2

Rennes potvrdilo úlohu mírného favorita na půdě zachraňujícího se Amiens a po třetím vítězství z posledních čtyř ligových zápasů poskočilo už na páté místo Ligue 1 s jednačtyřiceti body. Za ním to je sice pěkně našlapané a před ním naopak zeje desetibodová díra, i tak se tento tříbodový zisk počítá. Domácí naopak nenavázali na minulou nečekanou výhru v Nantes a znovu se přiblížili sestupové zóně, s devětadvaceti body jsou šestnáctí.

Ve vyrovnané soutěži to sice nemají daleko do horní poloviny, jenže na přímou sestupovou pozici Troyes disponují nicotným jednobodovým náskokem. Hosté se dostali do vedení krátce před přestávkou a úspěch pojistili sedm minut před závěrečným hvizdem. První větší příležitost se zrodila po čtvrthodině hry, kdy se domácí Traoré ocitl po hodně nepovedeném odkopu v tváří tvář českému brankáři Koubkovi, ale zblízka si na něm vylámal zuby.

Hostující gólman se do konce prvního poločasu blýskl ještě jednou a výrazně podržel svůj výběr. Tentokráte před ním zakončoval z voleje ze sedmi metrů opět aktivní Traoré, jeho tvrdou ránu mířící přímo pod horní tyčku vyškrábl fantastický Koubek jednoruč na rohový kop. Od tohoto momentu se karty přeci jen obrátily a závěrečná pětiminutovka patřila Rennes. Ve 40. minutě zahrávalo přímý volný kop ze střední distance a balón orazítkoval břevno.

Neuběhla ani minuta a skóre se měnilo, úvodní gól vstřelil Wahbi Khazri. Sedmadvacetiletý záložník s tuniskými kořeny hostující v klubu z druholigového anglického Sunderlandu se na levém křídle zbavil se štěstím protihráče a nakonec vystřelil z dvanácti metrů. Tečovaná střela zapadla do protipohybu bezmocného brankáře Gurtnera. Od této chvíle se hosté soustředili na pevnou defenzívu a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli.

Sami se sice také nikam netlačili, ovšem nastolená taktika jim do puntíku vycházela. Teprve v 85. minutě měl na kopačce vyrovnání střídající Bourgaud, jehož pokus z první minul bližší tyč jen o decimetry. Vzápětí se na druhé straně zjevil v ještě lepší pozici Sakho, ale Gurtnera nepropálil. Definitivně rozhodnuto bylo po následné akci, famózní rána nově příchozího Ismaïla Sarra z osmnácti metrů se odrazila od břevna do sítě.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele