31. kolo
02.04.2017 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Lyon 1:1

Lyon proti Rennes sice hrál v početní výhodě a dokonce vedl, jenomže nakonec pouze remizoval. Sen o příčce zaručující Ligu mistrů se i díky další výhře Nice stal zřejmě definitivně utopií.

Lepší start by si hosté asi jen těžko představovali. Jérémy Morel přihrával na Sergiho Dardera, který vystřelil na bránu. Jenže k ní balon ani nedoletěl, neboť jej cestou zastavil rukou Rami Bensebaini. Červená karta a nařízená penalta. K ní si stoupnul Alexandre Lacazette - hráč, jenž ve 24 utkáních vsítil jen o jednu branku méně.

V tomhle zápase ale počet nenavýšil, jelikož Benoit Costil vystihnul směr střely a balon vyrazil na tyč. Les Gones však nadále hráli proti deseti, nicméně jen obtížně hledali cestu k cíli. Dobré šance si v první půli vytvořil akorát čerstvý francouzský reprezentant Corentin Tolisso, avšak gólová radost se v jeho případě nekonala.

První pokus likvidoval Costil, druhý šel nad, a třetím rovněž netrefil zařízení. Teprve až po změně stran se Lyonští dočkali. Aktivní Jérémy Morel se po levém křídle dostal až do šestnáctky, kde nahrál před svatyni Rennes lépe postavenému Maxwelu Cornetovi, pro něhož vůbec nebylo obtížné překonal jedničku domácího celku - 0:1.

Po hodině hry to výborně zkoušel z přímého kopu Mathieu Valbuena a už už to vypadalo, že Lyon půjde do dvoubrankového vedení. Nicméně na poslední chvíli se odkudsi vynořil Benoit Costil a balon vyrazil. Nedlouho poté centroval Sanjin Prcić. Giovanni Sio se rozhodnul pro volej a trefil síť. Ke škodě Rennes však pouze z boku.

Prosadil se až v 81. minutě Ndombe Mubele, když po zemi prostě vypálil z hranice pokutového území do pravého dolního rohu Lopesovy svatyně - 1:1. Za tři minuty mohli jít Gourcuffovi svěřenci dokonce do vedení. První Prcićův pokus ale zastavil brankář Lyonu a třiadvacetiletý záložník pak dorážel pouze do boční sítě.

To mohlo Les Rouges et Noirs mrzet dvojnásob, kdyby střelu Nabila Fekira nezblokoval jeho vlastní spoluhráč Alexandre Lacazette. Dělba bodů není v případě klubu z Roazhon Parku nic neobvyklého - doposud remizoval třináctkrát a v této statistice vévodí všem týmům v Ligue 1. Poveze bod i z duelu s Nancy? A dokáže Lyon porazit Lorient? To uvidíme za týden.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele