11. kolo
30.10.2016 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Metz 1:0

Rennes to proti Metám nemělo jednoduché, ale nakonec se přeci jen dočkalo výhry. O jedinou branku zápasu se postaral v 56. minutě jednadvacetiletý útočník Wesley Saïd.

Les Rouges et Noirs podávají v domácím prostředí na stadionu Roazhon Park naprosto vynikající výkony. Prozatím se jim podařilo sesbírat šestnáct bodů z osmnácti možných. Lepší domácí statistiku vedou pouze borci z Nice. Naopak Mety po nadějném vstupu do sezony padají tabulkou směrem dolů. V říjnu prohrály všechny čtyři zápasy!

Přitom kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Benoit Costil nevychytal Renauda Cohadeho poté, co mu výborně nabil Ismaïla Sarr. Také druhý poločas začala lépe Hinschbergerova skvadra. Mevlüt Erding ale nejprve pálil vedle, a poté ztroskotal na Costilovi Sarr. A pak už se mohli domácí radovat se svými fanoušky.

Benjamin André šajtlí přesně našel Paul-Georgese N’tepa, který hned prodloužil na Saïda, který si stylově poradil, a domácí vedli 1:0. Poslední dva zmínění si spolupráci zopakovali ještě ve dvou následujících slibných případech, ale jednobrankové vedení se nakonec ukázalo býti dostatečným, protože hosté se nevytasili vůbec s ničím nebezpečným.

Stade Rennes se tedy vyhouplo už na pátou pozici, přičemž na druhé Monaco ztrácí pouhé dva body. Mety mají naopak jenom tříbodový náskok na sestupové pásmo. Na bývalý klub Petra Čecha příště čeká souboj v hlavním městě Francie s tamním PSG, kdežto Mety budou bojovat na Stade Municipal Saint-Symphorien s AS Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele