27. kolo
25.02.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Lorient 1:0

Rennes stačila jediná trefa k tomu, aby prohloubilo sestupové starosti Lorientu. Samo přitom přeskočilo Guingamp i Toulouse a nyní patří týmu kouče Gourcuffa osmá příčka.

Lorient mohl přitom udeřit jako první. Ve 12. minutě poslal Jimmy Cabot výbornou přihrávku neobsazenému Sylvainu Marveauxovi. Bývalý hráč právě klubu z Roazhon Parku však celou akci zakončil střelou do boční sítě. O tři minuty později před prázdnou bránou těsně nedosáhl na centr Benjamin Moukandjo.

Takže se prosadil Afričan na druhé straně. V 19. minutě Giovanni Sio prostě převzal od Benjamina Andrého kulatý předmět a s trochou štěstí prostřelil Lecomteho - 1:0. O pět minut později došlo na vzájemný souboj těchto dvou hráčů znovu, jenomže tentokrát byl úspěšnější ten, který obléká dres Lorientu.

Les Rouges et Noirs měli dále převahu a dva dobré, leč neproměněné pokusy si připsal na konto Ndombe Mubele. Na druhé straně to zkoušeli Majeed Waris a Jimmy Cabot. V 76. minutě si pak na výborný roh Sanjina Prciće naskočil dobré výkony podávající Joris Gnagnon, ovšem jeho hlavičku zneškodnil Benjamin Lecomte.

Dvě minuty před koncem sice Wesley Saïd hostující jedničku obešel, avšak ani Adrien Hunou, ani Giovanni Sio nebyli schopní dokopat balon za jeho záda. Lorient čeká o víkendu další náročný duel, kdy mu soupeřem bude Olympique Marseille. Stade Rennes, které má po sedmadvaceti kolech na kontě stejný počet výher, remíz i porážek, pocestuje do Met.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele