8. kolo
01.10.2016 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 2:0

Edinson Cavani se díky dvěma vstřeleným brankám v utkání proti Bordeaux posunul do čela tabulky střelců Ligue 1. Uruguayec v minulých čtyřech ligových kolech skóroval celkově už pošesté, odehrál v nich 304 minut, takže v průměru vstřelil jeden gól za 43 minut. PSG jinak potvrdil, že na tohoto soupeře jednoduše umí, a z posledních čtrnácti utkání s ním padl jen jednou jedinkrát.

Domácí vstoupili do tohoto souboje velmi dobře. Na levé straně založili moc pěkný útok, Ángel Di María z levé strany našel na bližší tyčce nehlídaného Edinsona Cavaniho, který hlavou snadno překonal brankáře Carrassa. Les Girondins i přes tenhle nepříznivý výsledek hráli i nadále spíše zezadu, svého soka ničím neohrožovali a vesměs jen čekali, co znovu vymyslí.

Navýšit náskok mohl svým pokus z voleje Meunier, ovšem tentokráte si Carrasso mezi třemi tyčemi poradil. Po půlhodině hry již Pařížané navýšili vedení. Lucas Moura na levé straně patičkou předal míč Kurzawovi, který se zřejmě nacházel v lehkém ofsajdu, pařížský obránce poté přihrál ještě lépe postavenému Edinsonovi Cavanimu, jenž další patičkou zamířil do sítě.

Do přestávky ještě svou ostrou levačkou zahrozil sám Kurzawa, nicméně skóre se po jeho šanci neměnilo, a na druhé straně FCGB poprvé výrazněji vystrčil růžky zásluhou Malcoma, na bližší tyčce ho ovšem dokázal vychytat gólman Aréola. Ve druhém dějství tempo hry opadlo, PSG už na hřišti tolik nedominoval, na jeho protivníka to ovšem bohatě stačilo.

Po přestávce mužstvo kouče Unaie Emeryho pohodlný náskok pouze hlídalo. Při chuti byl stále Edinson Cavani, jenž zkoušel Carrassa opět překonat patičkou, avšak tentokráte na hostujícího muže v rukavicích v 54. minutě nevyzrál, a hattrick tak nezkompletoval. Pět minut před koncem Aréola zasahoval proti střídajícímu Labordemu, jinak Bordeaux vepředu nevymyslelo zhola nic.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele