13. kolo
20.11.2016 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - SM Caen 1:0

Za vlády kouče Francka Passiho byl Rolando nechtěným mužem, Rudi Garcia mu ale dává důvěru - a dnes se mu to vyplatilo vrchovatě. Portugalský obránce totiž vstřelil jediný gól zápasu s Caen, díky kterému Marseille vyhrála těsně 1:0 a posunula se na jedenácté místo tabulky.

Hrdé Vélodrome už nějakou dobu není takovou pevností, jak by si fanoušci v přístavním městě přáli, dnes však hosté hodili veškerou iniciativu přes palubu a od začátku dávali jasně najevo, že jejich cílem je především bránit. Intenzivní tlak Olympique přinesl ovoce až v samém závěru utkání.

Po nudné úvodní čtvrthodině, vyplněné jednostranným bušením do caenské obrany, přišla první šance - Karim Rekik se po Thauvinově rohu dostal k hlavičce, míč ale pouze olízl břevno. Romain Alessandrini zase po Gomise pasu pálil do boční sítě. Jinak první půle nenabídla prakticky nic.

Defenzivní přístup normandského týmu znamenal, že gólman Rémy Vercoutre se mezi tyčemi dlouho nudil; domácí sice tlačili, avšak žádná z jejich střel dlouho nedolétla až k veteránovi v caenské kleci. Gomis ve slibné šanci po hodině hry ztratil rovnováhu; několikrát to vypadalo, že by se mohl probít do střelecké pozice, Frédéric Guilbert ho ale bránil spolehlivě. William Vainqueur pálil těsně mimo vingl, nehlídaný Thauvin netrefil pro změnu hlavou.

Nakonec se však Les Phocéens zasloužené trefy dočkali, i když jim k tomu musel pomoct rohový kop. Rozehrál jej Florian Thauvin, Vercoutre míč pouze vyboxoval ke Gomisovi a domácí kapitán jej vrátil do vápna. Tam už číhal Rolando, na kterého caenská obrana trestuhodně pozapomněla, a přesnou hlavičkou stanovil finální skóre.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele