7. kolo
25.09.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Nantes 2:1

Marseille se po pořádně zpackaném zápase ve vloženém kole na půdě Rennes vzpamatovala a před vlastními fanoušky skolila trápící se Nantes, a to i bez stále zraněného kapitána Lassany Diarry. Přitom úvod tohoto střetnutí domácím hrubě nevyšel. Sotva začali, už zásluhou Emiliana Saly prohrávali. Nakonec však Clinton N'Jie s Bafetimbim Gomisem dokázali na tuhle trefu zareagovat.

Byl to souboj dvou ztracených duší Ligue 1, souboj dvou celků, které nutně potřebovaly získat pozitivní výsledek, aby mohly myslet na lepší budoucnost. Úspěšnější byl v tomhle ohledu Olympique, který se díky svému druhému vítězství v sezóně odpoutal od sestupového pásma blíže ke středu tabulky. Mužstvo kouče Reného Girarda naopak dál zůstává v červených číslech.

Přitom se na první pohled zdálo, že by Nantes mohlo změnit k lepšímu nelichotivou statistiku jediné výhry, kterou si navíc na své konto připsalo už v rámci prvního kola. Kanárci mimochodem v posledních 19 ligových zápasech vyhráli jen třikrát. Stepiňski už ve 2. minutě hlavou mířil k tyčce, kde ještě míč lehce tečoval Sala, a domácí brankář Pelé se po něm jen ohlédl.

Vyrovnat mohl záhy Thauvin, avšak svůj pokus z voleje usměrnil jen mimo, a brankou neskončila ani akce následující. Sakai z pravé strany vrátil balón na hranici šestnáctky, kde stál zcela nehlídaný Gomis, nicméně jeho střelu mu fantasticky polapil gólman Riou. Ve 22. minutě se již Les Phocéens dočkali, Gomis krásně do plného náběhu uvolnil N'Jieho a ten své sólo zakončil tak, jak potřeboval.

Po obrátce kopala Marseille důležitou penaltu. Nezkušený obránce Kwateng fauloval ve vápně nešťastně pronikajícího Gomise a sudí Jaffredo musel ukázat na pokutovou značku. Sám postižený pokutový kop hravě proměnil a potvrdil, že proti tomuto soupeři se mu jednoduše náramně daří. Skóroval proti němu už potřetí v řadě.

Podobně nudným způsobem, jakým se Les Canaris prezentují v posledních několika týdnech, působili na hřišti i po rozhodujícím inkasování. Nebyla zkrátka vidět potřebná kvalita. Vůbec nejblíže měli hosté ke svému druhému gólu v 79. minutě. Jak to ovšem bývá, když se nedaří, i smůla se často lepí na paty. I tak se vlastně dá vysvětlit Gilletovo břevno.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele