33. kolo
16.04.2017 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 4:0

Marseille nečekaně snadno porazila ASSE a to znamená, že boj o pohárové příčky by mohl být ještě dramatický. Ostatně týkat se může i Les Verts, kteří prozatím okupují sedmou pozici.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Kévin Monnet-Paquet dokázal v první šanci zápasu potrestat chybu Patrice Evry. Místo toho přišla na pořad večera 22. minuta a s ní gól Floriana Thauvina, jenž vcelku pohodlně (nestřežený) uklidil za Ruffierova záda pobídku Morgana Sansona - 1:0. Olympique Marseille nadále více držel balon a druhé trefy se dočkal o devět minut později.

Z narážečky svých spoluhráčů mohl ve vápně těžit Bafétimbi Gomis, který sám předvedl výtečnou práči s míčem. Elegantně se zbavil Kévina Théophile-Catherina, načež se ocitnul v malém čtverci, odkud se útočníkům jeho formátu střílejí branky vcelku snadno. Tady mířil přesně ze vzduchu ke vzdálenější tyči - 2:0.

OM byli při chuti i po změně stran. V 58. minutě se znovu prosadil Thauvin, když dostal od Hirokiho Sakaie pas za obranu poté, co došlo ve středovém kruhu ke ztrátě balonu. Druhý gól zaznamenal čtyřiadvacetiletý fotbalista rovněž přízemní ranou ke vzdálenější tyči - 3:0. V ten moment už toho hosté měli evidentně tak akorát.

A to netušili, že svěřenci Rudiho Garcíi si pro ně nachystali na cestu domů ještě jeden zářez. Trojice domácích borců pronikla v nastaveném čase do nezformované obrany a byl to Dimitri Payet, kdo levačkou zakončoval. Pochopitelně, že po zemi ke vzdálenější (v tomto případě pravé) tyči - 4:0. Marseille tedy neprohrála šestkrát za sebou, což se jí v této sezoně ještě nepodařilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele