17. kolo
11.12.2016 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Rennes 1:0

Renneský boj o poháry nadále podrývá špatná venkovní forma. Svěřenci Christiana Gourcuffa dnes podlehli Lyonu na jeho půdě 0:1 a venku prohráli už podeváté z posledních jedenácti pokusů. Jedinou trefu si připsal v první půli znovuzrozený Mathieu Valbuena, díky němuž Les Gones vystřídali svého konkurenta na čtvrtém místě tabulky..

Pro Lyon jsou tři body ohromně důležité zejména z psychologického hlediska. Jednak proto, že Rennes bylo dnes lepším týmem a mělo mnohem více šancí, jednak kvůli těsnému vyřazení z Ligy mistrů; účast v milionářské soutěži je lyonskou prioritou i napřesrok a případná dnešní ztráta by mohla hodně pochroumat týmové ambice.

Hosté dávali od prvních minut najevo, že jejich aktuální slušná série (pouze dvě porážky v posledních devíti zápasech) není žádnou náhodou. Navzdory tomu, že Gourcuffův tým válí hlavně doma, předváděl na Lumiéres skvělý fotbal a už v sedmé minutě mohl po Danzého pasu otevírat skóre Adrien Hunou. Neuspěl však, stejně jako o dvě minuty později Ludovic Baal, jehož ránu po pobídce Gourcuffa mladšího zlikvidoval Anthony Lopes.

Ve 24. minutě zahodil Hunou další šanci po chybě Yanga-Mbiwy; v tu chvíli se zdálo, že gól je pouze otázkou času. Taky nakonec přišel - i když překvapivě na druhé straně. O tři minuty později našel kanonýr Lacazette na pravém křídle Ghezzala, jehož přízemní centr zpracoval na zadní tyči Valbuena a pohotově zakončil.

V závěru první půle vyvinulo Rennes velký tlak a Lopes musel několikrát zasahovat - jen díky němu se postupně neprosadili Sio (30'), André (34') a opět Sio, tentokrát krásnými nůžkami (44'). Bohužel pro hosty přišla pauza v nevhodný čas. Lyon se přes přestávku zkonsolidoval a po změně stran těsné vedení hájil mnohem lépe, i když Lopes se musel vytáhnout ještě proti další ráně Hunoua (64'). Veškeré renneské naděje na bodový zisk potom uhasly čtvrt hodiny před koncem, kdy byl za faul na unikajícího Lacazetteho vyloučen Bensebaini; v oslabení už si unavení Les Rouge et Noir další šanci vypracovat nedokázali.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele