21. kolo
22.01.2017 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 3:1

Fotbalisté Lyonu zvládli důležitý domácí zápas s konkurenční Marseille a po vítězství 3:1 si upevnili čtvrté místo v tabulce se sedmatřiceti body. Na třetí PSG mají manko osmi bodů, ovšem před pátým Guingampem disponují šestibodovým náskokem. Hosté po minulé vysoké porážce 1:4 s Monakem nedokázali vyzrát ani na dalšího favorita, v Ligue 1 se nacházejí na sedmém místě se třiceti body. Strůjcem domácího úspěchu se opět stal Alexandre Lacazette.

Pětadvacetiletý francouzský útočník skóroval hned dvakrát a letos v nejvyšší soutěži tak zaznamenal již sedmnáct gólů, v tabulce střelců si upevnil druhé místo za suverénním Edisonem Cavanim z PSG. V první polovině úvodního dějství se ani jeden výběr nedostal k žádné vážnější možnosti, ve 24. minutě poprvé zahrozil Lyon. Na hranici pokutového území se probojoval Tolisso a snažil se překvapit lobem, jenže mířil nad horní tyčku.

Zhruba deset minut před přestávkou se poprvé ukázal Lacazette. Ten si obhodil obránce, poté se dostal až před brankáře Pelého, ale míč mu v rozhodujícím okamžiku utekl a do zakončení se tedy nedostal. Domácí Olympique se zaslouženě dostal do vedení dvě minuty před přestávkou. Po přihrávce od Morela si Mathieu Valbuena posunul míč blíže do středu a krásnou technickou střelou zamířil ke vzdálenější tyči mimo dosah Pelého.

Hned v úvodu druhého dějství se probojoval do první šance hostů Gomis, nicméně z dvaadvaceti metrů střílel vedle levé tyče. Lyon zvýšil svůj náskok po hodině hry, poprvé se prosadil Lacazette. Ten po sražené přihrávce za obranu převzal balón a šel do úniku, sólo chladnokrevně zakončil tvrdou střelou z hranice pokutového území. Marseille dokázala snížit v 67. minutě a ještě tak oživila svou šanci na bodový zisk.

Po dlouhém přímém volném kopu a několika následných odrazech se nejlépe v šestnáctce soupeře zorientoval Dória a zblízka ze tří metrů propálil bezmocného gólmana Lopese. Lyon definitivně odrazil nápor soupeře čtvrthodiny před koncem, poslední čtvrtou trefu nedělního duelu vsítil opět Lacazette. Domácí forvard obral před hranicí šestnáctky protihráče, na pravém křídle obešel Pelého a pak již zakončoval po zemi do odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyon v tom umí chodit. Ví , že pár Správných výsledku mu přinese víc než titul v Lize Mistru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele